

Σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναστέλλεται η λειτουργία συνολικά 32 Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, μεταξύ των οποίων και Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων, για το σχολικό έτος 2025-2026.
Οι περιοχές που πλήττονται και τα σχολεία σε αναστολή
Η απόφαση αφορά σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Ροδόπη, τον Έβρο, την Ξάνθη την Καβάλα και τη Θάσο, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Σε Καβάλα και Θάσο σε αναστολή βρίσκονται:
Ειδικότερα, σε Ροδόπη, συνεχίζουν σε αναστολή λειτουργίας τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία:
Σε Ξάνθη, σε αναστολή βρίσκονται τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία:
Η διαρκής αναστολή και οι αποφάσεις που τη στηρίζουν
Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων δεν είναι νέα κατάσταση, καθώς συνεχίζεται με βάση τις αποφάσεις:
Φ.2.1/7338/17-07-2023
Φ.2.1/5812/18-07-2024
Οι αποφάσεις αυτές επικυρώθηκαν από την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση των αναστολών για το σχολικό έτος 2025-2026.
πηγή: alfavita.gr - Nίκος Μακρής



