Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, ενημέρωσε με ανάρτηση του πως η φωτιά στη Θάσο είναι σε ύφεση και ελέγχεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

Ο δήμαρχος τονίζει πως χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση ενώ παράλληλα ευχαριστεί όσους βοήθησαν για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Κυριακίδης αναφέρει τα εξής:

«Μια ακόμη περιπέτεια, μια ακόμη δύσκολη κατάσταση βαίνει ομαλά προς το τέλος της! Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση ύφεσης και ελέγχεται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ εναέρια μέσα καθηλώνουν κάθε αναζωπύρωση!

 

Χρειάζεται ακόμη παρακολούθηση και συντονισμένη δουλειά!

 

Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες εθελοντές, που συγκεντρώθηκαν από όλες τις κοινότητες της Θάσου, τους συλλόγους πυρασφάλειας, την πυροσβεστική υπηρεσία, την αστυνομία, το δασαρχείο, το λιμεναρχείο, την περιφέρεια ΑΜΘ, τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του δήμου Θάσου, τους εθνοφύλακες, τις λατομικές επιχειρήσεις, τις ναυτιλιακές εταιρείες, τους υπαλλήλους του δήμου που κράτησαν ανοιχτό το δήμο όλη τη νύχτα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια ασφαλή για τον τόπο μας ασπίδα προστασίας!

 

Αποδείξαμε ότι η συνένωση δυνάμεων έχει ορατά αποτελέσματα και ότι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση!

 

Ευχαριστώ όλες και όλους χωριστά μέσα από την καρδιά μου! Όλοι μαζί μπορούμε!»

 

φωτογραφία: Θωμάς Δουκινίτσας