Συνελήφθησαν χθες (22-4-2016) το απόγευμα, στο νομό Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 53χρονος και μία 61χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Σε μία από τις δικογραφίες περιλαμβάνεται επίσης μία 47χρονη ημεδαπή. 

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης συνέλαβαν την 61χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημά της, την εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει παράνομα προς πώληση 128 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.    

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας της 47χρονης, όπου εντόπισαν τον 53χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 2500 παιδικά αθύρματα, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής.    

  

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη πυροτεχνίας.

 

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παραβάσεις του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, του νόμου περί όπλων και για αποδοχή- διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.