Νέστος

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/03) υπήρξαν φωτιές σε καλαμιές στον κάμπο του Νέστου που πήραν μία έκταση και έτσι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης μαζί με ένα όχημα και από την Π.Υ. Καβάλας κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε.

Την αστυνομία Καβάλας και του Νέστου, τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους βοήθησαν στον εντοπισμό του κυνηγού στην περιοχή της Λεκάνης ευχαριστεί η οικογένειά του.

γράφει ο

Ευριπίδης Ταρασίδης

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με drone από το travel inspiration μας ταξιδεύει στους μοναδικούς μαιάνδρους του Νέστου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (24/12) τα κάλαντα έψαλαν στο Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, η φιλαρμονική του Δήμου, πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και μικροί μαθητές.

Με έναν σημαντικό αριθμό ακτινιδίων να παραμένει στα δέντρα κλείνει η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τους παραγωγούς της Καβάλας.

Είναι και από μόνος του αιτία για να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, διανύοντας εκτάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το brand name «Nεστοχώρια» προσπαθούν να προωθήσουν επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να ενισχύσουν τον τουρισμό στα χωριά του Νέστου.

Νέοι αεροψεκασμοί θα γίνουν σε περιοχές του Δήμου Νέστου, όπως, Ποντολίβαδο, Ερατεινό, Χρυσούπολη, Κεραμωτής, την Πέμπτη (18/8) από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου οι μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Κεχρόκαμπου ανεβάζουν την παράσταση οι «Άθλιοι του Ηρακλή». Σε ρόλο έκπληξη η περιβόητη γιαγιά Κερεκή.

Ασυνείδητος έριχνε φωτοβολίδες σε περιοχή του Νέστου, σύμφωνα κάτοικο της περιοχής, την στιγμή που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε όλο το νομό Καβάλας είναι πολύ υψηλός.

Σε Καβάλα και Θάσο από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Δείτε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα). 

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

 Στο νοσοκομείο 12χρονος μετά από σύγκρουση του ποδηλάτου του με διερχόμενο αυτοκίνητο. Με ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε ένας 12χρονος.

Τραγική κατάληξη είχε η εξόρμηση στον ποταμό Νέστο για έναν άνδρα 70 ετών από τη Βουλγαρία, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Πέμπτη στην περιοχή των Λιβερών.

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 17:00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Χρυσούπολη, απευθύνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών νομου Ξάνθης «η Αγάπη».

«Αν δεν πέσουν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα θα δούμε άσχημα πράγματα» λέει στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης Ευαγγελία Καχέλου.

Νέο παράρτημα  και πρώτο πρότυπο κέντρο παροχής υγείας  δημιουργήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα  (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) στην Χρυσούπολη Καβάλας με την υποστήριξη του Δήμου Νέστου.

Εγκρίθηκε ο μέγιστος αριθμός των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού και ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων ανά Δήμο για το διδακτικό έτος 2022-2023.

Την Παρασκευή 8/7/2022, στη Χρυσούπολη,  συγκροτήθηκε  σε σώμα η δημοτική οργάνωση Νέστου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Επίσκεψη στον Νέστο, συνάντηση με τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη σε ένα από τα πιο σύγχρονα μνημεία που δημιουργήθηκαν για τον ξεριζωμό.

Συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οι ψεκασμοί για τα κουνούπια. Καλούνται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στις περιοχές ψεκασμού και να απομακρυνθούν τυχόν μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Πέθανε την Πέμπτη (30/6) ο επί σειρά ετών παράγοντας του Νέστου Χρυσούπολης, Απόστολος Σίμος.

Σελίδες