Τα μέλη και οι φίλοι της Συμπαράταξης Πολιτών με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο, αναγνωρίζοντας από την αρχή του προσφυγικού ζητήματος την σπουδαιότητα και κυρίως την αναγκαιότητα της στήριξης εμπράκτως των προσφύγων, στέκονται αλληλέγγυοι στον καθημερινό τους αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση. Στεκόμαστε απέναντι σε φωνές που ενεργοποιούν ρατσιστικά αντανακλαστικά, μισαλλόδοξες ρητορείες και φοβικές συμπεριφορές.

 

Από την αρχή της προσφυγικής «κρίσης» και ιδίως  έπειτα από τον  εγκλωβισμό τους στη χώρα μας εξ αιτίας των αποφάσεων της ΕΕ,τονίσαμε τόσο στην κοινωνία της Καβάλας όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, ότι οι πρόσφυγες δεν  θα πρέπει να είναι αποκομμένοι από την τοπική κοινωνία. Με βάση αυτή μας τη θέση, σημειώσαμε ότι ο χώρος που φιλοξενεί τους πρόσφυγες (Εσκί Καπού) δεν είναι  κατάλληλος.

 

Πιέζουμε με κάθε τρόπο για  τη μεταφορά τους σε χώρο που  θα τους παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και  ταυτόχρονα  δεν θα είναι απομονωμένοι  από την τοπική κοινωνία.

Η επαφή των προσφύγων με τον κοινωνικό ιστό της πόλης  έχοντας   πρόσβαση σε υπηρεσίες  και στη ζωή της, δίνει  τη δυνατότητα  να αρθούν τα όποια στερεότυπα   υπάρχουν. Παράλληλα  μειώνεται η πιθανότητα  να υπάρξουν αντικοινωνικές  συμπεριφορές  που  εμφανίζονται  όταν μια ομάδα ανθρώπων  περιορίζεται και εξαναγκάζεται να ζει αποκομμένη  σε ένα συγκεκριμένο χώρο (γκέτο).

 

Καλούμε τους/τις  Καβαλιώτες/ισσες να σταθούν για μία ακόμα φορά αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε το κύμα αλληλεγγύης που με τόση περηφάνια δημιούργησε ο Ελληνικός λαός , προσφέροντας  τα παρακάτω είδη:

-Τρόφιμα  ( κυρίως γάλα για παιδιά σε σκόνη, φρούτα και λαχανικά, μπισκότα)

-Καλοκαιρινά ρούχα, παιδικά καπελάκια, παπούτσια τύπου σαμπό

-Είδη προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, σερβιέτες, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά κλπ.

-Παιχνίδια, καθώς τα παιδιά είναι πλειοψηφία (μπάλες, επιτραπέζια κτλ.)

 

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο «Στέκι Νέας Πόλης», Αρχελάου 9 (έναντι Αστυνομίας) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τις ώρες 18:30- 20:30.

 

Για την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος