γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Η δημοκρατική Ευρώπη γεννήθηκε από τη μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση όλων των εποχών, τη νίκη των συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο...(επομένως)... Η δημοκρατία πρέπει να ξέρει να πολεμά. Αυτό ισχύει τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Γάζα...

 

Η δημοκρατία μας απειλείται από την... φιλειρηνική της ιδεολογία. Και γι' αυτό το ζήτημα της κοινής άμυνας (της Ε.Ε.) είναι πρωτεύον...”, έγραφε ο γνωστός αναθεωρητής Τάκης Θεοδωρόπουλος (“Καθημερινή” 16/6).

 

Όμως, όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι οι φρικαλεότητες του Β' Π.Π, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς τα μαζικότερα εγκλήματα πολέμου όπως οι ρίψεις των ατομικών βομβών στα κεφάλια των αμάχων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί των αμάχων στις πόλεις μιας παραδομένης Γερμανίας αλλά και το Ολοκαύτωμα, κατέστησαν σαφές ότι η δημοκρατία και οι εθνικές νομικές και συνταγματικές παραδόσεις δεν μπορούν πάντα να εμποδίζουν τις εκτεταμένες σφαγές -ακόμη και γενοκτονίες φυλών και λαών.

 

Σε αυτή τη βάση η Εβραία Φιλόσοφος Χάννα Άρεντ έχει πει ότι “...Είναι απολύτως εφικτό να φανταστούμε ότι μια ωραία πρωία, μια ανθρωπότητα υψηλής οργάνωσης και εκμηχανισμού θα καταλήξει εντελώς δημοκρατικά -συγκεκριμένα με απόφαση της πλειοψηφίας- στο συμπέρασμα ότι για την ανθρωπότητα ως σύνολο θα ήταν καλό ορισμένα της τμήματα να εκκαθαριστούν...” (Οι ρίζες του Ολοκληρωτισμού).

 

Και δεδομένου ότι η Χάννα Άρεντ αντέδρασε σφοδρά στο στήσιμο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, θα έλεγε κανείς πως είχε προβλέψει τη μετεξέλιξη των σιωνιστών σε νεοναζί που επιχειρούν τη γενοκτονική εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

 

Ας πάμε παρακάτω. Τι σόι προπαγανδιστής-αναθεωρητής θα ήτανε αν είχε ηθικούς φραγμούς -ας πούμε- στο να συνδέσει τη “δημοκρατία που ξέρει να πολεμά” με την Ουκρανία του Ζελένσκι και των άλλων “ορφανών των ναζί του Χίτλερ” (έτσι τους αποκαλούν οι δημοκράτες Ουκρανοί) που με την εμπράγματη βοήθεια της περιβόητης Μαντλίν Ολμπράιτ άρπαξαν πραξικοπηματικά την κυβέρνηση και στη συνέχεια -πάντα βάσει σχεδίου- καταπάτησαν απόλυτα τις συμφωνίες (αν δεν με απατά η μνήμη) “Μινσκ 1 και 2” με τους Ρώσους σχετικά και με τις ρώσικες μειονότητες -στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που πιθανόν να σκοτώνονται από ελληνικά όπλα και πυρομαχικά τα οποία στέλνει στον Ζελένσκι η κυβέρνηση Μητσοτάκη(!).

 

Είναι τόσο καθαρή η περίπτωση της Ουκρανίας που στο επόμενο προπαγανδιστικό άρθρο του (“Καθημερινή” 23/6) ασχολείται μόνο με τη Γάζα και τη Χαμάς -αποφεύγει σαν τον διάολο το λιβάνι να χρησιμοποιήσει τις λέξεις Παλαιστίνη και Παλαιστινιακός λαός.

 

Γράφει: “...Ο πόλεμος στη Γάζα μας αφορά άμεσα... Είναι δύσκολο να παραδεχθούν (οι συμπαθούντες) ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι πόλεμος της Δύσης με τον ισλαμικό ολοκληρωτισμό...

 

Ακόμη δυσκολότερο να αποδεχθούν ότι η ιστορική μοίρα της Ελλάδας είναι ο δυτικός πολιτισμός τον οποίο υπερασπίζεται το Ισραήλ... Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο για λογαριασμό της Δύσης...”.

 

Πράγματι. Αν με τον όρο “Δύση” έχουμε στο μυαλό μας “Οικονομικά συμφέροντα Αμερικανοεβραϊκά” και το γεγονός ότι η Παλαιστίνη έχει πλουσιότατο υπέδαφος, τότε, πράγματι διεξάγεται μια εθνοκάθαρση διά των αντιπροσώπων.

 

Αν πάρουμε στα σοβαρά ότι “ο πόλεμος στη Γάζα μας αφορά άμεσα” τότε το μυαλό πάει κατευθείαν στην “Μηνυτήρια Αναφορά” που κατέθεσαν τη Δευτέρα 20/5 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έξι νυν και πρώην σύμβουλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όσον αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για εγκλήματα πολέμου και πράξεις γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό Στρατό με συμμετοχή και ελληνικής ιθαγένειας στρατιωτών που υπηρετούν στις τάξεις του.

 

Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ της κατάθεσης προηγήθηκε ακροάση των συμβούλων από τον Αντιεισαγγελέα του Α.Π κ. Ι. Προβατάρη.

 

Όπως εξηγούν στην αναφορά τους, οι δικηγόροι Γ. Βλάχος, Θ. Καμπαγιάννης, Ε. Κουνάκη, Δ. Σαραφιανός, Α. Σεραφείμ και Θ. Συμεωνίδης, από βιντεοσκοπικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας προκύπτει η τέλεση εγκλημάτων πολέμου και γενοκτονίας για τα οποία η ελληνική δικαιοσύνη διαθέτει την ποινική δικαιοδοσία εξαιτίας συμμετοχής Ελλήνων δραστών, γεγονός που έχει αποτυπωθεί και με τη δημόσια χρήση της Ελληνικής σημαίας από ένστολους σε επιχειρήσεις στη Γάζα.

 

Κατά τις επιχειρήσεις αυτές, όπως προκύπτει από βίντεο, φωτογραφίες, δημοσιεύματα, μαρτυρίες, κλπ ο Ισραηλινός στρατός εκθέτει αμάχους (γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους, καθώς και το σύνολο του άοπλου ανδρικού πληθυσμού που συλλαμβάνει) σε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, βασανιστήρια και παράνομη βία, ενώ λεηλατεί χωρίς λόγο αστικές υποδομές της κατεχόμενης περιοχής, αναφέρουν... Με την αναφορά ζητείται από τις ελληνικές εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να διερευνήσουν συνολικά “...Την τέλεση πιθανών αξιόποινων, κατά τις διατάξεις του νόμου 3948/2011, πράξεων από έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας κατά το τελευταίο εξάμηνο...”.

 

Πράγματι! Μας αφορά άμεσα εφόσον συμμετέχουμε στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

Τα περί “ισλαμικού ολοκληρωτισμού” που χρεώνει στον λαό της Παλαιστίνης σε οδηγούν στον δυτικό ολοκληρωτισμό -ιδιαίτερα στον ολοκληρωτισμό “made in USA” που επιβεβαιώθηκε και με την αποκάλυψη ότι 12 αμερικανοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές προειδοποίησαν και απείλησαν τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) για την ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ισραηλινών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Μπ. Νετανιάχου, για τον συνεχιζόμενο γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Η προειδοποίηση αποτυπώθηκε σε μια σκληρή μονοσέλιδη επιστολή που απηύθυναν οι γερουσιαστές στον Βρετανό δικηγόρο Καρίμ Χαν την οποία έφερε στο φως η ιστοσελίδα Zeteo:

 

“...Στοχοποιήστε το Ισραήλ και θα σας στοχοποιήσουμε...” έγραψαν οι γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων ήταν οι Τομ Κότον, Μιτς Μακ Κόνελ, Ρικ Σκοτ, Τιμ Σκοτ, Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο.

 

Οι αμερικανοί γερουσιαστές ανέφεραν ότι επιδίδοντας τα εντάλματα, το ΔΠΔ κινδύνευε να χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ.

 

Απείλησαν επίσης τον Χαν ότι θα κινηθούν για να “...επιβάλουν κυρώσεις στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες σας και να αποκλείσουν εσάς και τις οικογένειές σας από τις ΗΠΑ...” προσθέτοντας “...Έχετε προειδοποιηθεί...”!!!

 

Πράγματι! Το “... Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο για λογαριασμό της (Άγριας) Δύσης” -το μαρτυρούν οι ατάκες που λες πως “σήκωσαν” από ταινίες γουέστερν με πρωταγωνιστή τον μακαρθικό ηθοποιό Τζον Γουέιν.

 

Και όσο για εμάς, τους κομπάρσους, ο μεγάλος φιλόσοφος-κοινωνιολόγος Herbert Marcuse έχει τον “Μονοδιάστατο Άνθρωπο” η Εισαγωγή του οποίου ξεκινά ως εξής: “...Μήπως η απειλή μιας ατομικής καταστροφής, εξοντωτικής για το ανθρώπινο γένος, καταφέρνει τελικά να συντηρεί ακριβώς εκείνες τις δυνάμεις που δημιουργούν αυτό τον κίνδυνο; Η προσπάθεια να προλάβουμε μια τέτοια καταστροφή έχει σαν αποτέλεσμα να περνάει σε δεύτερο πλάνο η διερεύνηση των αιτιών της που ενυπάρχουν στη σύγχρονη βιομηχανική κοινωνία.

 

Τα αίτια αυτά δεν συγκεκριμενοποιούνται, δεν φανερώνονται και δεν καταπολεμούνται από την κοινή γνώμη, γιατί η απειλή από τα έξω είναι έκδηλη. Δεχόμαστε... να προετοιμαζόμαστε για μια άμυνα που επιδρά διαστροφικά για τους αμυνόμενους και γι' αυτό που υπερασπίζουν...”.

 

Μάλιστα, εντελώς πρόσφατα, ο γ.γ του ΝΑΤΟ μας προειδοποίησε -στο στυλ “Έχετε προειδοποιηθεί”!!!