ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ  ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

Το Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε στο γραφείο του η νέα διοίκηση του Συλλόγου Ποντίων  που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές τους. Ο κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης τους συνεχάρη , τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους ενώ δήλωσε πως η δημοτική αρχή κι ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν δίπλα τους με ανοιχτούς διαύλους συνεργασίας και επικοινωνίας όπως και με κάθε σύλλογο του Δήμου. Στη συνέχεια το νέο Δ.Σ. συζήτησε με το Δήμαρχο θέματα που απασχολούν τον σύλλογό τους.

 

Χρηματικό κονδύλι διέθεσε ο Δήμος σε εργολάβο προκειμένου να ευπρεπιστούν αλλά και προς άρση της επικινδυνότητάς τους  τα δέντρα που βρίσκονται κατά μήκος της επαρχιακής οδού Χρυσούπολη - Χρυσοχώρι καθώς και αυτά που βρίσκονται σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η Β΄ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- Η ΕΥΝΕΣΤΙΑ ΤΙΜΑ  ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΗ-  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης εφαρμόζεται εδώ και μήνες στη Χρυσούπολη ενώ από αυτή τη βδομάδα ξεκίνησε η β΄φάση της στα χωριά Κεραμωτή , Χαϊδευτό , Μοναστηράκι , Αγίασμα και Χρυσοχώρι. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και με την ίδια ευαισθησία  το έργο του προκατόχου του κ. Παναγιωτίδη Γιώργου. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ενημέρωση των κατοίκων για το πρόγραμμα, μοιράστηκαν ειδικές σακούλες ανακύκλωσης ενώ τοποθετήθηκαν και οι μπλε κάδοι. Το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες θα  επεκταθεί και στα υπόλοιπα χωριά. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Χρυσούπολη οι κάτοικοι ανταποκρίνονται πολύ θετικά  στο πρόγραμμα αποδεικνύοντας πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι.

 

Η ΕΥΝΕΣΤΙΑ τιμώντας τα μέλη των ΚΑΠΗ και ιδιαίτερα τις γυναίκες- μέλη οργάνωσε γι' αυτές  και πρόσφερε καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς με τρία λεωφορεία μια εκδρομή στη Νέα Πέραμο με ενδιάμεσο στάση την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου στη Ν.Καρβάλη. . Η δραστηριότητα οργανώθηκε για την γιορτή της γυναίκας την περασμένη εβδομάδα.

 

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του ο νέος διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης ώστε ν' ανταλλάξουν απόψεις για θέματα καθημερινότητας και προστασίας των πολιτών ιδιαίτερα όμως συζήτησαν για το κυκλοφοριακό της πόλης.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Στα εκτός ημερησίας θέματα του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης ενημέρωσε το σώμα για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να αποτελέσει χώρο φιλοξενίας των προσφύγων ενώ ενημέρωσε και  για την επιστολή που έστειλε ο ίδιος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα καθώς και  προς τους βουλευτές του νομού μας μέσω της οποίας αναλύει τους ανασταλτικούς  παράγοντες ώστε  το εν λόγω κτήριο να αποτελέσει κέντρο  φιλοξενίας. (hot spot) . Οι παράγοντες αυτοί όπως τους ανέφερε στην επιστολή του είναι :

 

1)Έλλειψη υποδομών ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης ,

2) Κακή κτιριακή κατάσταση ( ερείπιο) ,

3) Το εν λόγω κτήριο ανήκει στο δημόσιο , όχι στο Δήμο,

4) Λόγω του ότι γειτνιάζει με ιχθυοτροφεία και ορυζώνες υπάρχει έντονο πρόβλημα παρουσίας κουνουπιών κατά συνέπεια ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος  μετάδοσης νοσημάτων κι άλλων προβλημάτων υγείας,

5) Η περιοχή ανήκει στην συνθήκη RAMSAR ,

6) Γειτνιάζει με το αεροδρόμιο υψίστης εθνικής σημασίας  ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ,

7) Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το χωριό του Δήμου Αγίασμα ,

8) Πολύ κοντά στην περιοχή  κατοικούν περίπου 1.800 Ρομά  μουσουλμανικού θρησκεύματος.

 

Υπήρξε ομοφωνία του σώματος ως προς την ακαταλληλότητα του κτηρίου.

 

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος στο θέμα των ανταποδοτικών από τον ΤΑΠ ενημέρωσε το σώμα πως λόγω του ότι διέρχονται του Δήμου Νέστου 23 χιλιόμετρα του αγωγού δικαιούται  ο Δήμος κονδύλι ύψους 600.000 € για το οποίο θα πρέπει να προτείνει μελέτες έργων σε συγκεκριμένους άξονες που έχουν οριστεί.

 

Ανέφερε ακόμη πως ο Δήμος υπέβαλε αίτηση στο Διοικητή της ΜΟΜΑ προκειμένου να συμβάλλει στη διάνοιξη του δρόμου Ελαφοχωρίου - Χαλκερού . Η διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου θα μειώσει σημαντικά την απόσταση του πρώην δήμου Ορεινού με την πόλη της Καβάλας.

 

Αργότερα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στους απολογισμούς των εκδηλώσεων των γιορτών των Χριστουγέννων και Αποκριάς καθώς και  των τουριστικών εκθέσεων καταθέτοντας παράλληλα στα μέλη του σώματος αναλυτικά στοιχεία όπου διαπιστώνεται πως οι παραπάνω δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν με τις μικρότερες δυνατές δαπάνες - σχεδόν στο μισό- των προϋπολογισθέντων ποσών που είχαν ψηφισθεί.

 

Στα θέματα ημερησίας διάταξης ψηφίσθηκε ομόφωνα η παράταση της σύμβασης με τη ΣΔΑΝΞ για τα απορρίμματα του Δήμου.  Ακόμη εγκρίθηκαν οι όροι διαγωνισμού για την προμήθεια 3 σύγχρονων παιδικών χαρών στη Χρυσούπολη.

 

Εγκρίθηκε επίσης η πρόσληψη 13 υδρονομέων εν όψη της νέας περιόδου καθώς και η πρόσληψη 4 ναυαγοσωστών από 1/6-31/8 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΚΑΒΑΛΑΣ   ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ -Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΕΥΑΝ-  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ

 

Με τους βουλευτές Καβάλας  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαφιλίππου και κ. Μορφίδη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής προκειμένου να διαπιστώσουν δια ζώσης την κατάσταση του κτηρίου.

 

Ο Δήμος Νέστου συγκέντρωσε κι έστειλε δύο φορτηγά με είδη πρώτης κι άμεσης ανάγκης ( 6 τόνους όσπρια, είδη καθαριότητας κι ατομικής υγιεινής, τρόφιμα, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα, κ.α. ) για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται τόσο στο Δήμο Καβάλας όσο και στο Δήμο Παγγαίου.

 

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος όπου είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο κ. Γαβριηλίδη , τον αντιπρόεδρο κ. Τουμπεκτσή καθώς και το διευθυντή κ. Κάλφα. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την εταιρία.

 

Στη Δράμα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου ώστε να συμμετάσχει σε έκτακτο Δ.Σ. της ΠΕΔ με μοναδικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

 

Αύριο Δευτέρα στις 6 μ.μ. στο χώρο του ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ πρώην ΚΕΓΕ,  ο Δήμος Νέστου διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης  για τους τρόπους σύνδεσης με το έργο '' Γεωθερμία'' πεδίο Ερατεινού.

 

Εκεί θα βρίσκονται   εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΝ , υπάλληλοι της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας, ο εργολάβος του έργου και εκπρόσωπος της εταιρίας υδάτων. Έχουν κληθεί μεταξύ άλλων κάτοικοι του Ερατεινού που έχουν εκτάσεις που γειτνιάζουν του έργου καθώς και όλα τα συσκευαστήρια της περιοχής. 

 

Γραφείο τύπου