γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Πες που ψωνίζεις να πάμε κι εμείς…

Μάλλον αυτό θα αναρωτήθηκαν εκατομμύρια Έλληνες όταν άκουσαν από τον πρωθυπουργό της Χώρας μας ότι βρήκε φέτα στο σούπερ μάρκετ προς 6,28 ευρώ το κιλό!

 

Και το νταβαντούρι που θα γίνει βάιραλ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα του κολλήσει σαν στίκερ στην πλάτη του, είναι η αναφορά του στην συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια και ιδιαίτερα όταν έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από τιμές προϊόντων που βρήκε (και καλά ο ίδιος) στο σούπερ μάρκετ, που ήταν πιο φθηνά σε τιμή από όσο πωλούνται στις χώρες της Ευρώπης…

 

Τελικά έφτασε και στην τιμή της φέτας την οποία τελικά ο ίδιος βρήκε ότι το κιλό κοστίζει 6,28 ευρώ…

 

Και μας έπεσαν τα σαγόνια!

Μόλις ανέφερε το εύρημά του ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, σημείωσε, “Αρχικά ψάξαμε μήπως βρούμε τη συγκεκριμένη φέτα που πωλείται σε, οφείλουμε να ομολογήσουμε, αυτή την πολύ καλή τιμή. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε”.

 

“Τελικά όμως μάλλον κατανοήσαμε τι εννοούσε. Όπως ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε τους καταναλωτές το Πάσχα πως η λύση για πιο φθηνό αρνί είναι το μικρότερο αρνί, προφανώς και ο κ. Μητσοτάκης εννοούσε πως η λύση για πιο φθηνή φέτα είναι λιγότερη φέτα. Γιατί όντως το μισό κιλό το βρήκαμε σε αυτή την εξαιρετική τιμή”, κατέληξε.

 

Μετά τις αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, με ανακοίνωσή του έσπευσε να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού φέτας.

 

“Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το παραθέτουμε εκ νέου μήπως και το καταλάβουν. Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό)”, ανέφερε.

 

“Στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17).

 

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα, αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

“Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για την χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου” συμπληρώνει.

 

“Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες”, καταλήγει.

 

Ρε παιδιά δεν το έχετε με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ μια και δεν πάτε ποτέ εκεί να ψωνίσετε, αλλά ούτε και έχετε την κακή συνήθεια που έχουμε εμείς να τα μετράμε και να μην βγαίνουν (τα ευρώ φυσικά), αλλά ούτε και έχετε κανένα νταλγκά για το αν θα σας φτάσει ο μισθός ή σύνταξη μέχρι το τέλος του μηνός!

 

Λαδέμπορες και φιδέμπορες, είστε όλοι όσοι μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και συνεχίζετε να μας δουλεύετε ότι εμείς βλέπουμε το άσπρο – μαύρο ή το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο!

 

Καλό θα ήταν βέβαια τα κόμματα να είχαν δικά τους τυροκομεία, ελαιώνες και ελαιοτροβεία, χωράφια με σιτάρια και αρτοποιεία για να μας έδιναν τα προς το ζειν όχι τζάμπα αλλά σε τιμές λογικές.

 

Το μόνο που έχουν τα κόμματα είναι μαντριά όπου σταυλίζουν τα πρόβατα τα οποία τα αφήνουν μια μέρα ελεύθερα, την ημέρα των εκλογών να τα ψηφίζουν!

Κατάρα στον λαδέμπορα!