Σύμφωνα με το meteokav.gr και τον Δήμο Καβάλας, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν βροχές και καταιγίδες στην Καβάλα. Η θερμοκρασία θα είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

 

Αναλυτικά σε ανάρτηση του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

“Άστατος θα καταστεί ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις τοπικές μπόρες και τις μεμονωμένες καταιγίδες, με έμφαση στα ηπειρωτικά.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

 

Αναλυτικά, αργά το βράδυ της Τετάρτης υπάρχει πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών (όσο βορειότερα τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα). Τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη τοπική βροχή στα ανατολικά παράκτια του Δήμου Καβάλας. 

 

Από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων ανά περιοχή του ΔΗΜΟΥ διακρίνεται ως εξής:

 

  • Υψηλή στα ορεινά του Δήμου Καβάλας και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά
  • Αξιόλογη σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

 

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Έτσι, από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων ανά περιοχή του Δήμου Καβάλας διακρίνεται ως εξής:

  1. Υψηλή στα ορεινά τμήματα 
  2. Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.
  3. Μικρή στα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου Καβάλας 

 

Η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά το Σάββατο. Τέλος, όλο το προσεχές διάστημα η θερμοκρασία θα κινείται σε γενικές γραμμές σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.”