βροχές

Το meteokav.gr αναφέρει σε ανάρτηση του, πως στις περισσότερες περιοχές του νομού Καβάλας, το ύψος βροχής που έπεσε τις τελευταίες ώρες, έφτασε ή ξεπέρασε το 70% του ύψους βροχής που πέφτει κατά μέσο όρο όλο τον Μάρτιο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής. 

Από αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 29/11 αναμένεται ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά ενώ θα αρχίσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11), μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11/11), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Καβάλα και την Ανατολική Μακεδονία το Σάββατο, ενώ θα αρχίσουν την Παρασκευή από τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλία και σταδιακά θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα με κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση φαινομένων με την μορφή βροχοπτώσεων ή και τοπικών καταιγίδων καθώς και την αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρικό σύστημα με την ονομασία PETAR, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στη χώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ένα θερμό κύμα από την κεντρική Μεσόγειο επηρεάζει και την Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, περιορίζονται το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία από την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, καθώς και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του meteokav, οι τοπικές βροχές-μπόρες των τελευταίων ωρών άφησαν χιονοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου η ΕΜΥ σχετικά με την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Για την αλλαγή του καιρού που έρχεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (10-11/12) με την Κυριακή να χρειάζεται μεγάλη προσοχή προειδοποίησε Σάκης Αρναούτογλου.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/11 στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό φαίνεται πως θα έχουμε στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, καθώς το πιο πιθανό σενάριο των προβλέψεων αναφέρει πως θα έρθουν βροχές μέτριας έντασης.

Επιστροφή της αστάθειας στην περιοχή μας που αρχικά μέχρι το Σάββατο θα έχει περιορισμένο χαρακτήρα ο οποίος στην συνέχεια φαίνεται ότι θα γενικευθεί και ενταθεί.

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή. Η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Επιστροφή της αστάθειας από σήμερα (6/7) στο σκηνικό του καιρού κάτι που θα γίνει πιο αισθητό από την Παρασκευή και θα συνδυαστεί με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σελίδες