Καιρός

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη (19/03), ο καιρός στον Νομό Καβάλας.

Ο θερμότερος χειμώνας στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα είναι ο χειμώνας 2023-2024, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής (C3S) του Ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, τα οποία τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr/Ε.Α.Α και παρουσιάζονται σε άρθρο των Γ. Κύρου, Σ. Ντάφη και Κ. Λαγουβάρδου.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteokav.gr.

Το meteokav.gr ενημέρωσε πως θα υπάρξουν νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες στην Καβάλα, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας, σε φυσιολογικά όμως για την εποχή επίπεδα.

Το meteokav.gr αναφέρει σε ανάρτηση του, πως στις περισσότερες περιοχές του νομού Καβάλας, το ύψος βροχής που έπεσε τις τελευταίες ώρες, έφτασε ή ξεπέρασε το 70% του ύψους βροχής που πέφτει κατά μέσο όρο όλο τον Μάρτιο.

Επιδείνωση του καιρού με έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά αναμένονται το επόμενο διήμερο για τη χώρα μας.

Τα πιο αξιόλογα ύψη βροχής σε mm που έπεσαν τις τελευταίες ώρες στο Δήμο Καβάλας παρατηρούνται στα ορεινά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, όπως προβλέπεται από έκτακτο δελτίο αναγγελίας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)..

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα, Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-καταιγίδες, την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,

Από την Κυριακή (11/02), φεύγουν οι Αλκυονίδες μέρες και ο καιρός χαλάει και πάλι με έντονες βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 το Ε/Γ – Ο/Γ Anemos θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας και δεν θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Λαύριο.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από σήμερα 6 έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με το meteokav.gr

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Καβάλας ενώ είναι πιθανή η ασθενής χιονόπτωση στον ορεινό όγκο σύμφωνα με το meteokav.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή το μεσημέρι - απόγευμα περίπου όπου το όλο φαινόμενο θα φτάσει στη μέγιστη έντασή του το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη και από Τετάρτη θα αρχίσουμε να μιλάμε για περιορισμό του φαινομένου και εξασθένιση.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία του φετινού χειμώνα κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Δήμου Καβάλας στο Λυκόστομο το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2024.

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου άρχισε η χιονόπτωση στο Βουνοχώρι του Δήμου Καβάλας σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteokav.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2024/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το meteokav.gr αναφέρει πως ο καιρός στην Καβάλα θα αλλάξει, με τη θερμοκρασία να πέφτει και χιονοπτώσεις να έρχονται σε ορεινά τμήματα αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα σύμφωνα με τα προγνωστικά των μετεωρολόγων Γιώργου Τσατραφύλλια και Κλέαρχου Μανουσάκη.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στην Καβάλα καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας (με εκδήλωση παγετού στα ηπειρωτικά τμήματα νωρίς το πρωί).

Σελίδες