meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις αλλά και την ύπαρξη χαμηλών νεφώσεων-ομιχλών

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έχουν πέσει τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική-βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου και στην ανατολική-βορειανατολική πλευρά της Θάσου σύμφωνα με το meteokav.

Όπως είχαμε ενημερώσει ήδη από την Παρασκευή αύριο αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ενώ τοπικές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την ενίσχυση των ανέμων που παράλληλα θα αποκτήσουν νότιες διευθύνσεις.

Σύντομη και πρόσκαιρή μεταβολή θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός στην περιοχή μας η οποία θα είναι η πρώτη ένδειξη μιας γενικευμένης αλλαγής στην νοτιανατολική Μεσόγειο

Η πτώση της θερμοκρασίας που ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ θα κορυφωθεί από σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου σηματοδοτώντας μια μεταβολή του καιρού χωρίς καλοκαιρινά χαρακτηριστικά.

Σταδιακή επιστροφή της αστάθειας στην περιοχή μας αναμένεται σύμφωνα με το meteo kav από σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου η οποία μάλιστα δείχνει να επιμένει κατά περιόδους και την επόμενη εβδομάδα .

Εξαιρετικά ψυχρή για την εποχή είναι η θερμοκρασία επιφάνειας της θάλασσας  στην  περιοχή  που περικλείει τον νομό Καβάλας αλλά και όλο το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Προ των πυλών κεραυνοί, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες.

Με αφορμή της φωτιάς στη Θάσο, το meteokav προχώρησε σε ανάλυση των πυρομετεωτολογικών συνθηκών στην περιοχή τις επόμενες ώρες (παρακάτω βίντεο).

Το διήμερο Δευτέρας-Τρίτης (8-9/8) τα θερμότερα βράδια και μέρες σύμφωνα με το meteokav, σε απόλυτες τιμές και όχι σε αίσθηση.  

Μικρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας μετά από αύριο το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Meteokav από την Κυριακή η θερμοκρασία το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, ήδη από σήμερα θα παρουσιαστεί άνοδος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές η οποία από την Παρασκευή θα γίνει πιο αισθητή και ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Νέα ζωντανή κάμερα εντάσσεται στο μετεωρολογικό δίκτυο του νομού Καβάλας από το MeteoKav. Η κάμερα τοποθετήθηκε στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου επί της οδού Τενέδου.

Σαββατοκύριακο με πιθανότητα για μπόρες στο νομό Καβάλας, με τη ζέστη να κάνει την εμφάνιση της από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναμενόταν οι νυχτερινές ώρες - ξημέρωμα του Σαββάτου αποτέλεσαν την κορύφωση της κακοκαιρίας που επηρεάζει το νομό Καβάλας, σύμφωνα με το meteokav.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία και χρήζουν προσοχής καθώς είναι ικανά να δημιουργήσουν και προβλήματα, μιλά ο Σάκης Αρναούτογλου

Χρονογράφημα της κακοκαιρίας με τα περισσότερα πλάνα να προέρχονται από τον Δήμο Παγγαίου, οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές και λυπηρές ταυτόχρονα.

Κατά τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου ατμοσφαιρική διαταραχή κινούμενη από βόρεια επηρέασε την περιοχή μας δίνοντας σε πρώτη φάση περάσματα καταιγίδων τα οποία όπως είχαμε τονίσει στην πρόγνωση μας ήταν έντονότερα γύρω από το Παγγαίο και κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο.

Σε όλες τις περιοχές του νομού Καβάλας το συνολικό ύψος βροχής που σημειώθηκε είναι τουλάχιστον το 10% του μέσου ετήσιου ύψους βροχής που πέφτει στην εκάστοτε περιοχή.

Κατά της νυχτερινές ώρες προς την Παρασκευή υπήρξε σοβαρή επιδείνωση του καιρού με διαρκή φαινόμενα που είχαν τοπικά έντονο χαρακτήρα κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού.

Διαρκή και έντονα φαινόμενα έδωσε το βράδυ του Σαββάτου η νυχτερινή φάση της κακοκαιρίας κυρίως στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Η πρώτη φάση της κακοκαιρίας σύμφωνα με το meteokav πέρασε και πλέον διανύουμε μια φάση σύντομης προσωρινής βελτίωση. Το πέρασμα του πρώτου «τμήματος» της ατμοσφαιρικής διαταραχής έδωσε όπως αναμενόταν φαινόμενα στο σύνολο του νομού τοπικά με διάρκεια και ένταση.

Σε φάση κορύφωσης εισέρχεται τις επόμενες ώρες της Πέμπτης 9 Ιουνίου η καιρική αστάθεια με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις-καταιγίδες και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Σελίδες