Την Παρασκευή 8 Μαρτίου έγινα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Εικαστική Περιπλάνηση 2024», που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά», στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

“Η εκδήλωση υποδέχθηκε επίσημους καλεσμένους, καταξιωμένους καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον διοργανωτή της, Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Εριφυλλίδη, και τον επιμελητή της έκθεσης, ζωγράφο Λόη Ανθάκη, συζήτησε με τους δημιουργούς και επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στην έμπνευση και τη δημιουργία των έργων τέχνης. 

 

Στα εγκαίνια επίσης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων, Διαπεριφερειακών Συνεργασιών και Εξωστρέφειας Χάρης Δαλκίτζης και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη. 

 

Το κλίμα της βραδιάς ήταν ζεστό και φιλόξενο, με τους επισκέπτες να ανταλλάσσουν απόψεις για τα έργα τέχνης με τους δημιουργούς τους.

 

Η έκθεση “Εικαστική Περιπλάνηση 2024” περιλαμβάνει έργα 21 καλλιτεχνών της περιοχής μας, οι οποίοι μέσα από τη χρήση γνωστών αλλά και πιο σπάνιων τεχνικών και υλικών αποτυπώνουν φυσικά τοπία, ανθρώπινες φιγούρες και πορτραίτα, ιστορικά γεγονότα, μυθολογικές και θρησκευτικές σκηνές, συμβολισμούς και αφηρημένες ιδέες.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης αποτέλεσαν μόνο την αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού στον κόσμο της τέχνης. Σας προσκαλούμε να την επισκεφθείτε στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου καθημερινά 11:00-14:00 & 18:00-21:00, για να ανακαλύψετε από κοντά τα εκθέματα και να βιώσετε τη μαγεία που εκπέμπουν.”