Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΚ Α.Ε., Άγγελος Βλάχος, και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, συζήτησαν για το πως θα γίνει καλύτερη αξιοποίηση αλλά και προετοιμασία των λιμανιών της Καβάλας ενόψει της νέα τουριστικής περιόδου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

“Τα θέματα της καλύτερης αξιοποίησης αλλά και της προετοιμασίας των λιμανιών της Καβάλας ενόψει της νέα τουριστικής περιόδου συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΚ Α.Ε. Άγγελος Βλάχος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Έγινε μια συνολική συζήτηση για τις προοπτικές των λιμανιών, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κύρια στα λιμάνια, Καβάλας "Απόστολος Παύλος", Κεραμωτής και Ν. Περάμου, τα οποία έχουν το σημαντικότερο ρόλο στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα το λιμάνι της Κεραμωτής έχει ανάγκη από άμεσες επεμβάσεις καθώς κάθε καλοκαίρι δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών με προορισμό το νησί της Θάσου. 

 

Επίσης συζήτηση έγινε και για το θέμα της τουριστικής προβολής για την προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών του θαλάσσιου τουρισμού.”