Λιμάνι Καβάλας

«Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για το Λιμάνι της Καβάλας. Σκόπιμη παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας ή δουλειές του ποδαριού από την Κυβέρνηση;» αναφέρουν σε κοινό δελτίο τύπου η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Χίλια εννιακόσια πενήντα επτά κρουαζιερόπλοια και 1.316.662 επιβάτες αφίχθησαν στη χώρα μας το 2021, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση

ην Παρασκεευή 31 Δεκεμβρίου 2021 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μετέβησαν στο Λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ. 

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των επιβατών του καταμαράν Super Runner Jet που επικοινώνησαν με το kavalaNews για να διαμαρτυρηθούν για την πολύωρη καθυστέρηση της αναχώρησης του πλοίου από το λιμάνι της Καβάλας. Κανονικά το πλοίο ήταν να αναχωρήσει στις 16:00 ωστόσο μέχρι τις 18:30 παρέμενε στο λιμάνι με 450 άτομα επιβάτες και πλήρωμα καθώς και αυτοκίνητα. 

Όλοι έχουμε ανάγκη για διακοπές, ξεκούραση και να γεμίσουμε...

Ξεκίνησαν από την Π. Ε. Καβάλας οι εργασίες στο Λιμάνι της Καβάλας, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ. Θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μόλου, θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμανιού στη χερσαία ζώνη

Κατέπλευσε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) η τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Ξένος». 

 

Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Ανάδοχο εταιρία με την επωνυμία «Μεγκλή Κονστράξιον Ανώνυμη Τεχνική Τουριστική Εμποροβιομηχανική και Εργοληπτική Εταιρία με

Από το Σάββατο 13 Μαρτίου αρχίζουν τα δρομολόγια του οχηματαγωγού πλοίου «Αρμενιστής» από και προς το Λιμάνι της Καβάλας. Το πλοίο μεταφέρει αποκλειστικά φορτηγά και το δρομολόγιο που θα εκτελεί είναι Μυτιλήνη – Λήμνο – Καβάλα μία φορά την εβδομάδα.

Η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. έχει ήδη ολοκληρώσει από τον Αύγουστου 2020, τις χρονοβόρες διαδικασίες προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις της Συνθήκης Schengen με τη βοήθεια των εξειδικευμένων Συμβούλων της εταιρείας NEXT PLUS, κάτι το οποίο καθιστά τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας το μόνο από τους  Οργανισμούς Λιμένων της Ελλάδος που έχει ολοκληρώσει τις εν λόγω διαδικασίες.

 

Οι προσκρουστήρες αποτελούν στοιχεία του εξοπλισμού της ανωδομής των κρηπιδωμάτων, των λιμενικών έργων και τοποθετούνται στο κατακόρυφο μέτωπο των θέσεων πρόσδεσης των πλοίων έχοντας ως σκοπό την προστασία τόσο του πλοίου όσο και του λιμενικού έργου σε περίπτωση πρόσκρουσης

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το όπλο που εντοπίστηκε στη θάλασσα του λιμανιού της Καβάλας, περιείχε μία γεμιστήρα χωρίς πυρομαχικά, ενώ στη θήκη βρέθηκαν 25 φυσίγγια (δες

Ένα όπλο με σφαίρες μέσα σε θήκη ανασύρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου από δύτες οι που πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού σκάφους στο βυθό του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

 

Σε μία εποχή όπου η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, στον τομέα των μεταφορών, η Καβάλα φαίνεται πως αποκτά του δικούς της "έξυπνους" σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

 

Στη λύση ενός χρόνιου προβλήματος, το οποίο απασχολούσε τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και συγκεκριμένα στον υπήνεμο μώλο προχώρησε η Ο.Λ.Κ. Α.Ε..

 

"Σειρά εργασιών πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ώστε να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει σύγχρονα και απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας", αναφ

Τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη μελετών δυο πολύ σημαντικών έργων για την Καβάλα, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη μορφή της πόλης και θα αναβαθμίσουν το κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», αποφάσισε το Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

 

Μια ηλικιωμένη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της ανέσυρε το φουσκωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου. Η γυναίκα βρέθηκε από άγνωστη αιτία, μέσα στη θάλασσα μερικά μέτρα από το λιμάνι της Καβάλας ενώ δίπλα της είχε και ένα μπαστούνι

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου άρχισαν να σχηματίζουν ουρά στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» οι οδηγοί των αυτοκινήτων για τα drive through τεστ covid19 που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ στο γενικό πληθυσμό του νομού.

Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η Κυβέρνηση της ΝΔ επαίρεται για το ξεπούλημα των Περιφερειακών Λιμανιών, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός με αφορμή τους διαγωναισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για την παραχώρηση των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για την απώλεια των αισθήσεων του 51χρονου ημεδαπού κυβερνήτη Ε/Γ πλοίου, ενώ αυτός βρισκόταν στον προβλήτα του  λιμένα Καβάλας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της», τονίζει σε συνέντευξή της η νέα Αμερικανίδα γενική πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Ελλάδας και των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

 

Για τα τρία περιφερειακά λιμάνια προς αξιοποίηση, το καθένα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όχι μόνο τοπικά, αλλά και εθνικά, δηλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης τονίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα εκτός από τις δυνατότητες που έχουν να ενισχύσουν τη θέση τους στις εμπορευματικές μεταφορές, αποκτούν και ενεργειακό γεωστρατηγικό ρόλο.

 

Σε «μήλον της Εριδος» για παγκόσμιους και ισχυρούς «παίκτες» αναμένεται να εξελιχθούν η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και η υποπαραχώρηση του λιμανιού «Φίλιππος Β’» της Καβάλας.

 

“Με αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε για το θέμα της κατασκευής του λεγόμενου ‘‘Εμπορικού Κέντρου’’ στο λιμάνι της πόλης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας καλείται να πάρει θέση για το θέμα, αλλά επίσης και σε ζητήματα αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του χώρου και αισθητικής που προβληματίζουν την κοινωνία και τους πολίτες της Καβάλας.

 

Σελίδες