Ο Κώστας Καβανόζης και η Βίκυ Τσελεπίδου ζουν μαζί αλλά γράφουν χωριστά. Σε μια λογοτεχνική συνεύρεσή τους επί σκηνής θα ενώσουν τα κείμενα και τις φωνές τους διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα τους για το πάθος, τον έρωτα, την προδοσία, την απόρριψη, την ανία. Αποσπάσματα για το λογοτεχνικό καθρέφτισμα του ενός φύλου μέσα στο άλλο.

«ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ»

Συναντήσεις με βιβλία και συγγραφείς στην Παλιά Μουσική

Κ. Καβανόζης – Β. Τσελεπίδου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 20.00

Είσοδος Ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Κώστας Καβανόζης

 

Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1967.

Είναι φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής. Διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση και στο ΠΜΣ «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει εκδώσει τα βιβλία «Χοιρινό με λάχανο» (νουβέλες, Κέδρος, 2004), «Του κόσμου ετούτου» (μυθιστόρημα, Κέδρος, 2009), «Όλο το φως απ' τα φεγγάρια» (διηγήματα, Πατάκης, 2011), το οποίο ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και για το Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού Διαβάζω 2012 και «Το χαρτόκουτο» (μυθιστόρημα, Πατάκης, 2015), ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2012 τιμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Ελλάδας (ΕΚΕΒΙ) με υποτροφία συγγραφής.

Κείμενά του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες και έχουν παιχτεί στο θέατρο.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

 

 

 

Βίκυ Τσελέπίδου

 

Η Βίκυ Τσελεπίδου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1975 και μεγάλωσε στην Ξάνθη.

Σπούδασε Νομικά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) κι έκανε μεταπτυχιακά στην Επικοινωνία (London Guildhall University) και την Δημιουργική Γραφή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

Στο παρελθόν δούλεψε στον χώρο της Επικοινωνίας, σήμερα ζει στην Ξάνθη και εργάζεται ως συμβολαιογράφος.

Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά-ιστοσελίδες (The Books’ Journal, Unfollow, Θευθ, με τα λόγια γίνεται).

Το 2014 εκδόθηκε από την Νεφέλη το πρώτο της βιβλίο «Ελενίτ», μια συλλογή είκοσι πέντε διηγημάτων, με την οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού Αναγνώστης, καθώς και για το βραβείο νέου λογοτέχνη Έναστρον-Κλεψύδρα.