γράφει ο

Βασίλης Βελιάνος (Vas.-Vel.-)

 

Πέρασε κιόλας ένα ολόκληρο δίμηνο από την ημέρα των γενεθλίων μου. Σε προσωπικό επίπεδο, προκοπή δεν είδα για άλλους δύο  μήνες. «Έφταιγε ο Κρόνος που ήταν παρκαρισμένος  για δυο χρόνια στο ζώδιό μου. Και κεντούσε τα απολειφάδια της κακοτυχίας μου». Με παρηγορούσαν η Άση Μπίλιου κι η Λίτσα Πατέρα.  Στο δίμηνο που πέρασε, φορείς, δομές και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι φίλοι,  μου απηύθυναν  ετεροχρονισμένα: Ευχές από καρδιάς, «ευχές» με κακεντρέχεια,  υποδείξεις,  αιτήματα  και κάποιοι μέχρι  και… οδηγίες χρήσεως.

 

Είναι κι αυτό το  αναθεματισμένο το FB γαρ,  που σου θυμίζει πως ήσουνα πέρσι, πρόπερσι και ακόμα παραπίσω, σκαλίζοντας αιμοβόρα  τις μνήμες. Θεωρώντας πως ήρθε το πλήρωμα του…χρόνου, αποφάσισα να απαντήσω με  μια  ανακοίνωση της… προεδρίας των αυτό-συγχαιρόμενων Ελλήνων. Δηλαδή της αφεντιάς μου:

 

***«Από την Προεδρία της συνομοσπονδίας των αυτό-συγχαιρόμενων Ελλήνων εκδόθηκε η παρακάτω  ανακοίνωση:

 

***«Ο πρόεδρος των αυτό-συγχαιρόμενων Ελλήνων Vas-Vel, ευχαριστεί θερμά, όσους του… συμπαραστάθηκαν, στην συμπλήρωση της έκτης (plus… καμπόσο)  δεκαετίας της ζωής του.

 

***Κατανοεί απολύτως, τους …ομοιοπαθητικούς του με Αλτσχάιμερ, που λησμόνησαν το κοσμοϊστορικό γεγονός και δεν του ευχήθηκαν.

 

*** Καταγγέλλει στο Πανελλήνιο τους αντί-εμβολιαστές που έφαγαν τα λυσσακά τους, να μη κάνω πλέον εμβόλια για κορονοϊούς και γρίπες  συνιστώντας την κατάργηση  καταργήσει και της μάσκας. Μην επιτρέποντας   την δημιουργία αντισωμάτων.  Για να ταλαιπωρούμαι  εδώ και δυο βδομάδες, από κορονοϊό και γρίπη εξ αδιαιρέτου! Για σπόνσορες του Μητσοτάκη τους είδα που κάθε βδομάδα μετράει εκατόν είκοσι θανάτους… σιτεμένων συνταξιούχων.

 

***Ευχαριστεί τον Υφυπουργό Υγείας, για την... αντιστασιακή δήλωσή του, πως εφεξής θα του καλύπτει τιμής ένεκεν,  μόνο το 30% της αξίας των φαρμάκων, του επερχόμενου γήρατος. Μιας και η  υπόλοιπη  επιχορήγηση  θα οδεύσει  στους εξοπλισμούς!

 

***Ο Πρόεδρος τον αυτό-συγχαιρόμενων Ελλήνων, συστρατεύεται εφεξής με τον Στέφανο Κασελάκη, που θα δηλώσει οσονούπω, πως στην  επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα ανατεθεί το Υπουργείο Υγείας, στον… ΑΓΙΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης γαρ,  προνόησε και επιστράτευσε με την ώρα την ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.   Για άτυπη Υφυπουργό του.

 

***Μένει υπόχρεος, στην πιστή  γραμματέα του κ. ΛΕΥΚΗ ΕΞΗΚΟΝΤΑΕΤΙΑ, για το …ευρηματικό μήνυμά της: «Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή μαύρα μαντάτα στην….»

 

Αντελήφθη επαρκώς & το μήνυμα και της νεότερης γραμματέως του, γραμμένο έστω και στα GREKLISH: «Gamise ta ki afise ta”.

 

***Απορρίπτει μετά βδελυγμίας την προσφορά του Υπουργού Οικονομικών  «για την δημοσία δαπάνη κηδεία του», αν  φιλοτιμηθεί να  αυτοκτονήσει μέσα στο πρώτο δωδεκάμηνο από την  συνταξιοδότησή του»

 

***Όταν  ύστερα από καμιά πενηνταριά χρόνια έρθει κι η ώρα του προέδρου  ζητάει μόνο ένα ρουσφέτι απά την πολιτεία: Να ταφεί στον τύμβο του Καστά στην Αμφίπολη.

 

***Για να βρουν οι άλλοι ανεπρόκοποι τυμβωρύχοι Έλληνες -ύστερα από 2500 επιπλέον χρόνια- κι έναν  σύγχρονο λαθραίο… «ένοικο» στον τάφο. Που δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και για την τελευταία του κατοικία.

 

***Δηλώνει τέλος (με την ανοιχτή  αυτή  επιστολή του στον Πρόεδρο της συνομοσπονδίας των απανταχού κοντοχωριανών κ. Λαμογιάδη) άφραγκος, προκειμένου να συμβάλει οικονομικά στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς ανδριάντα του στην πλατεία του χωριού του του Κακορίζικου.  Με την προσωπική του εκταμίευση, ποσού 300.000 ευρώ. Δεν χρειάζονται άλλον αδριάντα τα περιστέρια φρονώ.  Έχουν άλλες τρεις  προτομές για να κουτσουλάνε!

 

***Ευχαριστεί: το ΙΚΑ, την εφορία, τις τράπεζες, κι όλα τα άλλα ευαγή ιδρύματα, που του αφήνουν από τα εισοδήματά  του και 150 ευρώ μηνιαίως, υπό τον όρο, να συντηρεί το πολλαπλώς υποθηκευμένο από όλους τους ανωτέρω, ιδιόκτητο -υποτίθεται- σπίτι του.

 

***Αισιοδοξεί, πως μόλις ογδονταρίσει και οι μόνοι φίλοι που θα το απομείνουν στο f/b θα είναι οι δυόμισι  σύζυγοί του, θα συγκεντρώνει πάραυτα  όλα τα τυπικά προσόντα για την αναρρίχησή του και στην Προεδρία της Ελληνικής  Δημοκρατίας…

 

***Τέλος, σιχτιρίζει όλους τους αστρολόγους, που εδώ και δέκα χρόνια προβλέπουν πως «του χρόνου θα είναι η χρονιά του» χωρίς ωστόσο εννέα χρόνια πίσω, να επιβεβαιωθούν.

 

Μπήκα στον πειρασμό και άνοιξα και τις; παλιότερες  γενέθλιες αναρτήσεις. Μαύρη μαυρίλα από παντού. Έγραψα λοιπόν  ένα προσωπικό  μήνυμα αντευχόμενος για τις ευχές τους και το φούνταρα στα κουτιά τους.

 

«Καλά ρε σεις; Άντε πείτε πως εγώ είχα τον Κρόνο κατακέφαλα και είδα όλο το σύμπαν να συνωμοτεί… εναντίον μου. Η… χώρα που δεν είχε  Κρόνο  στον κόρφο της γιατί τα έκανε από κούπες; Μη μου πείτε πως είχε κανάν ανάδρομο Ερμή,  γιατί θα σας διαγράψω από το ΦΒ!»

 

«Χάχα! Η  χώρα μπορεί να μην είχε ανάδρομο Ερμή αλλά έπαθε   το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κυριάκο!» με στρύμωξε ένας  φανατικός φίλος του Κασελ! (***Ως σύνδρομο της Στοκχόλμης μνημονεύεται το φαινόμενο,  όπου  οι απαχθέντες ερωτεύονται τους  κακοποιητές τους.)

 

Έκατσα και το ψυχανεμίστηκα μέσα μου σαν αριστερός και του έδωσα τα δίκια του. Τελικά, μέσα σε μισή χρονιά, ο Αλέξης γιόρτασε έξι καταμετρημένα μπάτσελορ -πάρτι!  Μόνος του!  Εγκαταλείποντας σε κάθε ένα από αυτά,  κι  από μια σημαία  της διαπιστευμένης  αριστεράς του. 

 

Στα  παραπολιτικά καμαρώσαμε  τις απανωτές  μεταλλάξεις της  πρωτο-δεύτερο-τρίτης παραλλαγής αριστερά. Με μεταλλάξεις σε ποικιλώνυμες παραλλαγές  του στυλ:

 

ΓΥΡΙΖΑ, ΛΥΡΙΖΑ, ΜΥΡΙΖΑ, ΞΥΡΙΖΑ, ΨΥΡΙΖΑ  και δε συμμαζεύεται. 

 

Με τον άλφα ή βήτα τρόπο κατέληξα, τα συγκοινωνούντα δοχεία της πολιτικής γεμίζουν  και άδειαζαν…  ευθέως ανάλογα. Οι σκληροί  δεξιοί ψηφοφόροι,  εγκαταλείπουν  την Κέντρο-τίποτα του Κυριάκου οδεύοντας, για τα  δεξιότερα. Νάναι καλά οι  πασόκοι που αναπληρώνουν αυτές   τις απώλειες της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ,  επαναπατρίζει ένα μέρος των ψηφοφόρων του. Που μίσεψαν για τον ενωμένο και κυβερνητικό(!!!)   ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου  έπαθε αφωνία αλλά όσο πάει κι ομορφαίνει.  Κι   ο Κουτσούμπας ψαρεύει παντού.

 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ του ΚΑΣΕΛ, να μη λέει να πάρει επιτέλους απόφαση τις... αποφάσεις του!

 

Ρεζουμέ; «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.» Κατά πως λέει και το τραγούδι. Αυτά για την συντριπτική πλειοψηφία των συνελλήνων δυστυχώς. 

 

Αχ ρε Αλέξη!!! Μας πρόδωσες. Σου δώσαμε ότι σου δώσαμε τέλος πάντων, με το χέρι στην καρδιά!  Για να μας αφήσεις αμανάτι, με την... καρδιά στο χέρι!

 

«Να μας έχει ο θεός γερούς πάντα ν ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε  βρε, με χορούς  κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς.» Κατά πως άδει κι ο Διονύσης Σαββόπουλος.

 

ΡΕΤΡΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Vas.-Vel.-

********