γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια παύση...” δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Γιατί “παύση” και όχι “κατά-παυση”;

 

“...Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι έκκληση προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, στην τρομοκρατία, στη βαρβαρότητα...” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 

Νεοφιλελεύθεροι και σιωνιστές επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ώστε ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

 

Ήταν αμέσως μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς (ο Αραφάτ θεωρούσε τη Χαμάς κατασκεύασμα του Ισραήλ -επιβεβαιώθηκε από τα WikiLeaks) που άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες από τον τόπο της επίθεσης που δημοσίευσαν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η “Washington Post” κ.α.

 

Μια από τις πληροφορίες ήταν ότι η Χαμάς είχε σκοτώσει, και σε ορισμένες περιπτώσεις αποκεφαλίσει, τουλάχιστον 40 παιδιά.

 

“...Το Fox News και το CNN το μετέδωσαν σαν είδηση… Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε μάλιστα ότι είδε και φωτογραφίες -γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου στο “Infowar” (“ΕφΣυν” 14/10) με τίτλο: “Βρεφοκτονία: Προπαγάνδα με Ιστορία”.

 

...Ίσως  -συνεχίζει- η πιο τραγική πτυχή της υπόθεσης όμως είναι ότι στην ανθρώπινη ιστορία κανένας λαός δεν έχει υποστεί με πιο τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους προπαγανδιστικές τεχνικές όσο οι Εβραίοι.

 

Από τον 12ο αιώνα μ.χ σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης διαδόθηκε η λεγόμενη συκοφαντία του αίματος (blood label), σύμφωνα με την οποία οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν το αίμα χριστιανών -κατά προτίμηση παιδιών- για τελετές... Αρκετά από τα αιματηρά πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στον Μεσαίωνα ξεκίνησαν με αφορμή τη συγκεκριμένη φήμη η οποία αποτέλεσε δομικό στοιχείο και για τον αντισημιτισμό του 19ου αιώνα.

 

Η συκοφαντία του αίματος εργαλειοποιήθηκε εκ νέου στη Ναζιστική Γερμανία από τον λεγόμενο εκδότη του Χίτλερ, Τζούλιους Στράιχερ, ο οποίος την αναπαρήγαγε συχνά στην εφημερίδα του “Der Stürmer ”.

 

Ο Στράιχερ βέβαια καταδικάστηκε στις συμπληρωματικές δίκες της Νυρεμβέργης και εκτελέστηκε ακριβώς για τέτοιου είδους προπαγανδιστικές τεχνικές που χρησιμοποίησε εναντίον των Εβραίων...

 

Αντίθετα, οι επίγονοί του στον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας δεν αισθάνθηκαν καν την ανάγκη να απολογηθούν...” σημειώνει ο Άρης στοχοποιώντας ασφαλώς από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έως και τα φασιστοκάναλα της μαζικής προπαγάνδας εδώ, στην Ελλάδα.

 

“...Το 1991 -γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στο “Documento” 22/10- ο πατέρας Μπους ξεκίνησε τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ με την επιχείρηση “Καταιγίδα της Ερήμου”. Η Γερουσία των ΗΠΑ πήρε οριακή απόφαση για την εισβολή όταν μια 15χρονη Κουβεϊτιανή, η Ναγίρα, εμφανίστηκε στην Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Καπιτώλιο και περιέγραψε με δραματικό τρόπο πώς οι Ιρακινοί εισβολείς στο Κουβέιτ σκότωσαν 312 βρέφη πετώντας τα από τις θερμοκοιτίδες του νοσοκομείου Al Adan.

 

Μερικά χρόνια αργότερα η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι η 15χρονη Ναγίρα ήταν η Ναγίρα αλ Σαμπάχ, κόρη του Πρεσβευτή του Κουβέιτ στις ΗΠΑ. Δεν υπήρχε θανάτωση βρεφών, αλλά βρόμικο ψέμα για να ξεκινήσει ο πόλεμος...”.

 

Επειδή η γιαγιά μου η καλή -ξέρετε- μου έλεγε να φυλάσσω τον “κώλο” μου τον λόγο έχει ο Εβραίος Ιστορικός Αβι Σλέιμ:

 

“...Αντισημιτισμός είναι το μίσος για τους Εβραίους επειδή είναι Εβραίοι. Αντισιωνισμός είναι η αντίθεση είτε απέναντι στον σιωνισμό, την επίσημη ιδεολογία του Ισραήλ, είτε, πιο συχνά, η κριτική απέναντι σε συγκεκριμένες πολιτικές της Ισραηλινής κυβέρνησης, ειδκά απέναντι στους Παλαιστίνιους, τις πολιτικές της κατοχής (...) Το πρόβλημα είναι ότι το Ισραήλ και οι φίλοι του συγχωνεύουν σκόπιμα αυτές τις δύο έννοιες ώστε να ισχυριστούν ότι η όποια κριτική απέναντι στο Ισραήλ και τις πολιτικές του συνιστά αντισημιτισμό...”.

 

-Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο εκπαραθυρώθηκε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το Κόμμα των Εργατικών: διαγράφηκε ως αντισημίτης ενώ είναι αντι-σιωνιστής και φίλος των Παλαιστινίων.-

 

Σιωνιστικών χαρακτηριστικών και τα δύο αληθειοφόρα συμβάντα που ενεργοποίησαν το σήμα κινδύνου για όσους αναγνωρίζουν τη γενοκτονία που συντελείται μπροστά στα μάτια τους.

 

Πρώτος πρέπει να βγήκε ο σιωνιστής πρωθυπουργός του Ισραήλ: “...Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο. Είναι καιρός για πόλεμο...” δήλωσε επιβάλλοντας τη Βίβλο ως το Σύνταγμα του κράτους του Ισραήλ.

 

Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Ισραηλινός Πρέσβης στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν με καρφιτσωμένο στο πέτο το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ, με το σύνθημα “ποτέ ξανά”, σαν εκείνο με το οποίο μάρκαραν οι ναζί τους Εβραίους -ενέργεια που θέλει να εμφανίσει τη θυματοποίηση της φυλής των Εβραίων ως σύγχρονη κατάσταση.

 

Η απάντηση στην εργαλειοποίηση του “μαρτυρολογίου” του εκλεκτού λαού, της μεταφυσικής δηλαδή που είναι εγγεγραμμένη στην Εβραϊκή Ιστορία, ενδέχεται να βρίσκεται στο άρθρο του Γιώργου Τσιάρα (“ΕφΣυν” 4/11): “...Σε πρόσφατη συνέντευξη στο “Democracy Now” ο σπουδαίος Εβραίος Ιστορικός και συγγραφέας Ίλαν Παπέ χαρακτήρισε τα τεκτενόμενα “...μια τεράστια επιχείρηση δολοφονίας, εθνοκάθαρσης, ερήμωσης του πληθυσμού...” της Παλαιστίνης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο 10σέλιδο έγγραφο που διέρρευσε από το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ και περιγράφει το σχέδιο οριστικής εκδίωξης ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας στην έρημο του Σινά.

 

Όπως είπε, ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την εκδίκηση για ό, τι έκανε η Χαμάς για να προκαλέσει μια νέα “Νάκμπα”, αλλά και να “ναζιστικοποιήσει” (Nazify) τους Παλαιστίνιους, δηλαδή να τους ταυτίσει με τους Ναζί και το χιτλερικό Ολοκαύτωμα, ώστε “...να ξεχάσει ο κόσμος τα 15 χρόνια απάνθρωπης πολιορκίας της Γάζας, τα 56 χρόνια της ανελέητης κατοχής και εθνοκάθαρσης στη Δυτική όχθη και τα 75 χρόνια προσφυγιάς...”.

 

Την επιχείρηση “ναζιστικοποίησης” των Παλαιστινίων έρχεται, με ένα τρόπο, να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Μηνά Κωνσταντίνου (DOC... 5/11): “...μετά τη ντροπιαστική αποχή από το ειρηνευτικό ψήφισμα του ΟΗΕ... Το τελευταίο πιο ανησυχητικό στοιχείο για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήρθε από την αποκάλυψη του εγγράφου του Υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ από τα WikiLeaks, το οποίο εμπλέκει την Ελλάδα σε σχεδιασμούς μετεγκατάστασης Παλαιστινίων από τη Γάζα που θα γίνουν πρόσφυγες...

 

Δύο υπουργοί (Δ. Καιρίδης και Γ. Γεραπετρίτης) της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν ότι οι σχεδιασμοί του Ισραήλ για διωγμό των Παλαιστινίων από τη γη τους περιλαμβάνουν και τη χώρα μας...”.

 

Επίσης αποκαλυπτική είναι και “...η καταγγελία τριών ναυτεργατικών σωματείων (“ΕφΣυν”6/11) που με νέα επιστολή τους στους υπουργούς Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη και Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη... καταγγέλουν την ελληνική κυβέρνηση για “...την ενεργή συμμετοχή της στο σχέδιο του Ισραήλ για τον βίαιο εκτοπισμό και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τη χρησιμοποίηση ελληνικών πλοίων και πληρωμάτων...”...”.

 

-Αυτή τη φορά “Το πλοίο των καταραμένων” θα γυροφέρνει τη Μεσόγειο, και όχι τον Ατλαντικό, με επιβάτες Παλαιστίνιους, και όχι Εβραίους, για να επιστρέψει στον σιωνιστικό και όχι στον γερμανικό ναζισμό-

 

Υποθέτω, και λόγω των συνεχιζόμενων ανά τον κόσμο, και μέσα στο Ισραήλ, διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ότι, εάν για τους δημοκρατικούς πολίτες του Ισραήλ η σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου φέρνει στη μνήμη τα Judenraete, τα Εβραϊκά Συμβούλια και τους Sonderkommandos που σε συνεργασία με τους ναζί οδηγούσαν προς τον θάνατο τους υπόλοιπους Εβραίους, για Έλληνες δημοκράτες πολίτες η νεοναζιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στο νου την κατοχική κυβέρνηση των δοσίλογων, Δαμασκηνού-Τσολάκογλου.

 

Ο φονταμενταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός των Αγορών συνθέτουν -λες- ένα υβριδικό ταλιμπανισμό Δυτικού τύπου -ή μήπως, Μεσανατολιτικού τύπου σιωνιστικό ναζισμό.

 

Υ.Γ. Και ο υπ. Παιδείας, ο γνωστός Πιερρακάκης, κατηγόρησε για αντισημιτισμό τους καθηγητές και τους μαθητές που διαδηλώνουν υπέρ του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης και κατά της εθνοκάθαρσης που επιχειρούν οι σιωνιστές Εβραίοι.