γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

Ε, ναι λοιπόν. Για πρώτη ίσως φορά διεξάγεται μπροστά στα μάτια μας ένας υβριδικός, εντελώς ασύμμετρος, “πόλεμος” όπου οι αντίπαλοι στρατοί δεν σκοτώνονται μεταξύ τους (περίπτωση όπου η λέξη “υβριδικός” βρίσκει το νόημά της).

 

Και η Χαμάς και ο επίσημος Ισραηλινός στρατός σκοτώνουν αμάχους: Ισραηλινούς η Χαμάς, Παλαιστίνιους η IDF -και αν πάραυτα σκοτωθεί και κανένας στρατιωτικός τον θεωρούν “παράπλευρη απώλεια” της επιχείρησης θανάτου της αλληλεγγύης του Ισραηλινού προς τον Παλαιστινιακό λαό, του μαζικού κινήματος που τώρα τελευταία ως πυρακτωμένη σφήνα είναι μπιγμένο στο μοναδικό μάτι της ναζιστικής κυβέρνησης των Εβραίων (κι εδώ βρίσκει το νόημά της η λέξη “ασύμμετρος”).

 

Όμως, τι νομιμοποιεί τις κυβερνήσεις Νετανιάχου, Μπάιντεν, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν(Ε.Ε), Μητσοτάκη κ.α να αυτοπαρουσιάζονται, ανοιχτά πλέον, ως αυτό που πραγματικά είναι: νεοναζιστές, νεοφιλελεύθεροι;

 

Τι νομιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας να μας μετατρέπουν σ' εκείνους τους Εβραίους που το 2012(;) είχαν στήσει το θλιβερό αυτοσχέδιο “θερινό σινεμά” (γνωστό ως Sderot cinema) στον γειτονικό λόφο στην κορυφή του οποίου ουκ ολίγοι κάτοικοι της πόλης Σντερότ διασκέδαζαν κάθε βράδυ με τους πολύνεκρους βομβαρδισμούς των έγκλειστων Παλαιστίνιων της διπλανής “ανοιχτής φυλακής”, της Γάζας, έχοντας κουβαλήσει ακόμη και καναπέδες καταναλώνοντας μπύρες και ποπκορν και, φυσικά, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό κάθε έκρηξη που σκότωνε και σακάτευε ανθρώπους στην άλλη πλευρά του τείχους.

 

Νομίζουν όλοι αυτοί οι Φυρερίσκοι ότι τους νομιμοποιεί η θέση που από κοινού και ο καθένας χωριστά υποστηρίζουν ως ταλιμπανικό άρθρο πίστης: “την αυτοάμυνα”;

 

Για παράδειγμα: “...Η Ελλάδα -πιστεύει ο Μητσοτάκης ως ο απόλυτος εκφραστής του λαού μας- από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο...”!!!

 

“...Πράγματι -γράφει ο Καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστημιο, Δημήτρης Καλτσώνης στην “ΕφΣυν” 25/10-, το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη θεμελιώνει το δικαίωμα στην άμυνα.

 

Ωστόσο, εδώ δεν πρόκειται για αυτή την περίπτωση για τον απλούστατο λόγο ότι το Ισραήλ έχει υπό την κατοχή του εδώ και πολλές δεκαετίες την Παλαιστίνη.

 

Παραβιάζει δηλαδή τον πυρήνα των αρχών στις οποίες είναι θεμελιωμένος ο ΟΗΕ, που είναι ο σεβασμός της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας, το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, οι αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης, της καλής γειτονίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

 

Δεν μπορεί επομένως να γίνει λόγος για αυτοάμυνα.

 

Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων όταν μάχονταν ενάντια στις αντάρτικες δυνάμεις της Ελλάδας ή άλλων κατεχόμενων χωρών, δεν ήταν αυτοάμυνα (οι ναζί καταχτητές του Γ' Ράιχ και η κατοχική ελληνική κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων, οι οποίοι αργότερα, αφομοιώθηκαν από το κράτος της Δεξιάς, θεώρησαν “νόμιμη αυτοάμυνα” την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944).

 

Ούτε οι επιχειρησεις των Οθωμανών ενάντια στους εξεγερμένους Έλληνες το 1821 ήταν αυτοάμυνα.

 

Επομένως είναι λαθεμένη και παραπλανητική η συζήτηση για το αν το Ισραήλ εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων. Απλούστατα δεν πρόκειται για άμυνα. Πρόκειται για επιχειρήσεις εδραίωσης της κατοχής.

 

...σύμφωνα με ερμηνεία του άρθρου 1 παρ. 2 του Χάρτη, που θεμελιώνει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών, νομιμοποιείται η χρήση βίας μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της απελευθέρωσης από την ξένη κατοχή...

 

Από την άλλη, με βάση το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μπορεί να υποστηριχθεί ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου.

 

Ενδεικτικά αναφέρω: 1. την εκτεταμένη καταστροφή περιουσίας που δεν δικαιολογείται από πρακτική αναγκαιότητα. 2. την παράνομη εκτόπιση ή μεταφορά. 3. τις επιθέσεις με πρόθεση κατά του άμαχου πληθυσμού, ο οποίος δεν λαμβάνει άμεσα μέρος σε εχθροπραξίες. 4. τη δήλωση ότι δεν θα υπάρξει έλεος.

 

Επιπλέον, με βάση το άρθρο 6 μπορεί να υποστηριχθεί ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας αφού επιβάλλει “...με πρόθεση την επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει...”.

 

Με βάση το άρθρο 7 διαπράττει και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με την εξόντωση του πληθυσμού στη Γάζα, δηλαδή “...την με πρόθεση επιβολή συνθηκών ζωής, μεταξύ άλλων στέρηση πρόσβασης σε τροφή και φάρμακα, υπολογισμένων να επιφέρουν την καταστροφή μέρους του πληθυσμού...”.

 

Για όλα τα παραπάνω -καταλήγει ο Καθηγητής μας- την ευθύνη φέρει η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου.

 

Ο ισραηλινός λαός έχει κάθε συμφέρον να ζήσει ειρηνικά δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος πρέπει να αποκτήσει τη δική του ελεύθερη πατρίδα στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.

 

Δύο κράτη το ένα δίπλα στο άλλο, δύο λαοί ενωμένοι και ελεύθεροι...”.

 

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως φυρερίσκος αγκάλιασε τον φίλο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνοντας: “...θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και να συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος...”!!! (“σκότωνε βρε αδερφέ αλλά σκότωνε με μέτρο”)

 

Για να του απαντήσει ο Εβραίος Φυρερίσκος: “...Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα...”!!!

 

Έχουμε και λέμε, το “μετρήσιμο σε ανθρώπινες ζωές κόστος” που έρχεται να δέσει με τον “πολιτισμό” και, έτσι όπως είναι συνδυασμένα στοχοποιούν τον παλαιστινιακό λαό ως βαρβαρων που αξίζει να αφανιστούν ως φυλή, σε τίποτα δεν διαφέρουν από τις πρακτικές περί “τελικής λύσης” της Άριας Φυλής.

 

Αληθειοφόρο συμβάν που επιβεβαιώνει την ιστορική αλήθεια: ο Ναζισμός ποτέ δεν ηττήθηκε εφόσον οι “νικητές” τον αφομοίωσαν ως τον νεοφιλελευθερισμό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να διαχειρίζεται τους ανθρώπους ως επιχειρηματίες του εαυτού τους στη βάση της ναζιστικής αρχής του “ελεύθερου να υπακούει” (βλ: βιβλίο JOHANN CHAPOUTOT).

 

Ιδού και η τοποθέτηση του γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που ξεβράκωσε τον ναζισμό των Εβραίων: “...Είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι επιθέσεις της Χαμάς εντάσσονται σε ένα πλαίσιο.

 

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει υποφέρει 56 χρόνια από μια πνιγηρή κατοχή. Έχουν δει τη γη τους σταδιακά να καταβροχθίζεται από τους οικισμούς και να μαστίζεται από τη βία. Την οικονομία τους να στραγγαλίζεται, τους ανθρώπους να ξεριζώνονται και τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται.

 

Οι ελπίδες τους για μια πολιτική λύση στον γολγοθά τους εξανεμίζονται. Παρά ταύτα, τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να δικαιολογήσουν τις ελεεινές επιθέσεις της Χαμάς. Και αυτές οι άθλιες επιθέσεις δεν μπορεί να δικαιολογούν τη συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού...”.

 

Persona non grata -ανεπιθύμητο πρόσωπο- είναι έτοιμη να κυρήξει τον γ.γ του ΟΗΕ η ναζιστική κυβέρνηση του Ισραήλ σε αντίθεση με τον persona grata έλληνα πρωθυπουργό που άφησε άφωνη τη λογική, και τη δημοκρατία, όταν προέτρεψε τον Νετανιάχου να μην σκοτώσει και πάρα πολλούς ώστε να μην εκτεθεί κι αυτός με την αλληλεγγύη του -την έμπρακτη αλληλεγγύη του στη νεοναζιστική “τελική λύση” σε live news -απευθείας μετάδοση.