Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), υπέγραψε χθες Τετάρτη (11/10), μνημόνιο συνεργασίας με το λιμάνι του Μπουργκάς στην ομώνυμη πόλη, όπου φιλοξενείται αυτές τις ημέρες η 63η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Μεσογειακών Λιμένων για την Κρουαζιέρα (MedCruise) με τη συμμετοχή 120 στελεχών από τα λιμάνια και τις εταιρείες κρουαζιέρας.

 

Η πρωτοβουλία ανήκε στην ελληνική πλευρά η οποία κατάρτισε ένα σχεδιασμό δρομολογίων, που συμπεριλαμβάνει συνέργειες στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε Μαύρη Θάλασσα και Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο.

 

Όπως δηλώνει στον ot.gr, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Άγγελος Βλάχος, έχει ήδη ξεκινήσει κοινή συμμετοχή των δυο λιμανιών Καβάλας και Μπουργκάς, σε ευρωπαϊκά προγράμματα (όπως της κατάρτισης προσωπικού) αλλά και σε ευρύτερες αναπτυξιακές δράσεις με αμοιβαία οφέλη.

 

«Η εξωστρέφεια δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα», συμπληρώνει ο κ. Βλάχος και προσθέτει ότι «η αμοιβαία εμπιστοσύνη μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία ακόμη και σε φαινομενικά ανταγωνιστικούς εταίρους». Αξίζει να επισημανθεί πως ο ΟΛΚ υποστηρίζεται στις προσπάθειες του για την κρουαζιέρα τόσο από τη «Δημωφέλεια» που εκπροσωπεί τον Δήμο Καβάλας αλλά και από το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, στο πλαίσιο ενός επιτυχημένου τριμερούς σχήματος.

 

Μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες να αποτελέσουν τον κανόνα για μια δημιουργική συνέχεια στην εξωστρέφεια που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και η λιμενική βιομηχανία της, αναφέρει ο κ. Βλάχος.

 

Σημειώνεται ότι η Καβάλα δέχεται 30.000 επισκέπτες με τα πάνω από 35 – 40 κρουαζιερόπλοια τη χρονιά, και στόχος είναι η αύξηση των επισκέψεων.

 

 

πηγή: ot.gr