κρουαζιέρα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η τουριστική περίοδος για την Καβάλα που την Τρίτη (21/05) υποδέχθηκε στο λιμάνι της το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν.

Πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια αναμένονται να καταπλεύσουν τη φετινή τουριστική περίοδο στο λιμάνι της Καβάλας σύμφωνα τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), υπέγραψε χθες Τετάρτη (11/10), μνημόνιο συνεργασίας με το λιμάνι του Μπουργκάς στην ομώνυμη πόλη, όπου φιλοξενείται αυτές τις ημέρες η 63η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Μεσογειακών Λιμένων για την Κρουαζιέρα (MedCruise) με τη συμμετοχή 120 στελεχών από τα λιμάνια και τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Η επίσκεψη τους στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της εναρκτήριας επαφής που είχε υλοποιηθεί στο Μπουργκάς στις 12/07/2023, δρομολογώντας μια σειρά συνεργειών μεταξύ των δύο Λιμανιών, στο πεδίο της κρουαζιέρας.

Στο λιμάνι της Καβάλας θα βρεθεί το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celestyal, “Celestyal Journey”. 

Την ταυτόχρονη υποδοχή, για πρώτη φορά, δύο κρουαζιερόπλοιων οργανώνει για την Κυριακή (04/06) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε δύο διαφορετικούς Επιβατικούς Σταθμούς.

Θύελλα αντιδράσεων από τα τουριστικά γραφεία της Καβάλας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας έχει ξεσηκώσει η απόφαση της αρχαιολογίας ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να είναι κλειστός κάθε Τρίτη.

Με μεγάλη χαρά ο προορισμός της Καβάλας, ως λιμάνι κρουαζιέρας, υποδέχτηκε το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Celestyal Crystal της Celestyal Cruises.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση, προβλήθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού

Στο fam trip συμμετείχαν πέντε tour operators από διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία , οι οποίοι ξεναγήθηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Geco» με Ελληνική σημαία. Το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Φλοίσβου στο Φάληρο και έφτασε στην Καβάλα μετά από 15 ώρες ταξίδι.

Ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα προσέφερε στον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου MS EUROPA που το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τουριστική Πράκτορας Μαρία Πολυμέρου.  

Χίλια εννιακόσια πενήντα επτά κρουαζιερόπλοια και 1.316.662 επιβάτες αφίχθησαν στη χώρα μας το 2021, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση

Φέτος, η Celestyal Cruises προσθέτει την πόλη της Θεσσαλονίκης στην κρουαζιέρα 'Έιδυλλιακό Αιγαίο'.

Η προβολή και η διαφήμιση της Καβάλας, ως προορισμός κρουαζιέρας, καθώς εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική σαν περιοχή

Ενημερωτική σύσκεψη για τη χάραξη στρατηγικής αναφορικά με την ανάπτυξη της  κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουνίου στην αίθ

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου επιβεβαίωσε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης με ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises)

Ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο άλλαξε το πρωί της Πέμπτης την εικόνα του λιμανιού της Καβάλας.

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης 31 Μαρτίου το κρουαζιερόπλοιο «Prinsendam» με 618 επιβάτες, κυρίως Άγγλους και Αμερικανούς και 400 άτομα πλήρωμα

Δεν επισκέφθηκε την αγορά της Καβάλας η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών κρουαζιέρας που βρέθηκαν στην πόλη, περισσότεροι από τους μισούς δεν γευμάτισαν στα τοπικά εστιατόρια και πολύ λιγότερο

Το Επιμελητήριο Καβάλας ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πράσινη Βιώσιμη Απασχόληση», η οποία υλοποιεί το έργο με τίτλο «Τοπική δράση για την κοινωνική επανένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσ

Οι δυνατότητες ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης στον τουρισμό κρουαζιέρας για το λιμάνι της Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», διαφάνηκαν με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια συμμετοχής των τοπικών φορέων στ