Θύελλα αντιδράσεων από τα τουριστικά γραφεία της Καβάλας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας έχει ξεσηκώσει η απόφαση της αρχαιολογίας ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να είναι κλειστός κάθε Τρίτη.

 

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες τα κρουαζιερόπλοια κυρίως καταπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας τις Τρίτες και από εκεί οι επιβάτες με τουριστικά λεωφορεία οδηγούνται προς τους Φιλίππους για ξεναγηθούν.

 

Μάλιστα όπως λένε έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις οι οποίες εάν ματαιωθούν θα πλήξουν σημαντικά τον τομέα της κρουαζιέρας στην περιοχή.

 

Ο χώρος τις Τρίτες θα είναι κλειστός απαντά η αρχαιολογία. Αν έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις αυτές θα γίνουν αρκεί η υπηρεσία να λάβει σχετικό μήνυμα.

 

Συγκεκριμένα στην απάντηση της υπηρεσίας αναφέρεται:

 

Σχετικά με το ισχύον ωράριο του μουσείου και αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων από 1/4/2023, στο οποίο ορίστηκε για φέτος κάθε Τρίτη ο χώρος να είναι κλειστός, ενημερώνουμε ότι η επιλογή αυτή καθορίστηκε από το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της υλοποίησης του τρέχοντος έργου ΕΣΠΑ απαιτεί εντατικοποίηση των εργασιών με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο μια ημέρα να είναι κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος.

 

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι όσες επισκέψεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν, μετά από αποστολή σχετικού μηνύματος