Οργανισμός Λιμένα Καβάλας

Μετά τα πολλά παράπονα πολιτών, για την απαγόρευση πρόσβασης στον προσήνεμο μόλο του λ

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), υπέγραψε χθες Τετάρτη (11/10), μνημόνιο συνεργασίας με το λιμάνι του Μπουργκάς στην ομώνυμη πόλη, όπου φιλοξενείται αυτές τις ημέρες η 63η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Μεσογειακών Λιμένων για την Κρουαζιέρα (MedCruise) με τη συμμετοχή 120 στελεχών από τα λιμάνια και τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Το πρωί της Πέμπτης (16/03) διεξήχθη η ετήσια άσκηση ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων αρμοδιότητας και ευθύνης της «Ο.Λ.Κ. Α.Ε.», που διοργάνωσε η Διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία με την εταιρεία εξειδικευμένων συμβούλων NEXT PLUS.

Ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Άγγελος Βλάχος, επισκέφθηκε το δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο, με τους δύο άντρες να συμφωνούν πως υπάρχει ανάγκη στενότερης συνεργασίας του ΟΛΚ με το Δήμο Καβάλας.

Οι εκπρόσωποι του ΟΕΒΕ Καβάλας συνεχάρησαν το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας κ. Άγγελο Βλάχο, και συζήτησαν για τα προβλήματα των επιχειρήσεων στη χερσαία ζώνη του ΟΛΚ.

Πρόκειται για κλήσεις που αφορούν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας και του λιμανιού της Κεραμωτής έτους 2017.

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ε

Η εκστρατεία Safe + Sound του Οργανισμού Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (OSHA) διεξάγεται σε ετήσια βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε συνεργασία και με τους όρους που θέτει κάθε φορά το εκεί Υπουργείο Εργασίας.

 

Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας βρέθηκε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου.

 

Κατά την αυτοψία υπαλλήλων της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. διαπιστώθηκε η παρουσία πολιτών (ερασιτεχνών ψαράδων), εντός του χώρου του ακρομωλίου στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος λόγω επικινδυνότητας. Επίσης διαπιστώθηκε η παραβίαση της κλειδαριάς και η καταστροφή των απαγορευτικών προειδοποιητικών πινακίδων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, στα πλαίσια εφαρμογής μέτρων προστασίας πολιτών και εργαζομένων, από τον κορονοϊου COVID-19, προχώρησε σε δύο απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους, στα γραφεία της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., στις τουαλέτες κοινού επι της οδού Αβέρωφ

Σε ομιλία του στο 5ο Νατιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικής Πολιτικής, κ.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1/2020 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον πρώτο Τεχνικό Φάκελο Υδατοδρομίου που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου Νόμου 4568/18. Ο Τεχνικός Φάκελος εκπονήθηκε από την Ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». 

Αύξηση κερδών σε ποσοστό 370%, τη μεγαλύτερη της χώρας για τα έτη 2015 έως 2017, καταγράφει το λιμάνι της Καβάλας σύμφωνα με το χάρτη της πορείας των 10 Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας. 

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 11:00 πμ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οι περιφερειακές εκλογές του Μαϊου - προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Έβρο και όλη την Περιφέρεια» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης.
 

πογράφηκε σήμερα Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας η προγραμματική σύμβαση για την πράξη «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών-επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας»

Το Κρουαζιερόπλοιο «AEGEANODYSSEY» με σημαία Παναμά αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στις 06:00 το πρωί στο Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Το πλοίο θα καταπλεύσει από την Θεσσαλονίκη με 321 επιβάτες και 163 άτομα πλήρωμα. 

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. στις 20 Ιουνίου 2018 οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το 2017, σύμφωνα με τις οποίες η Ο.Λ.Κ. Α.Ε. παρουσιάζει κέρδη της τάξης των 792.987,66 €. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίαςτης Ο.Λ.Κ. Α.Ε, από την ημέρα ίδρυσής της.

Ο  Οργανισμός Λιμένος Καβάλας  γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρίθ.  4/3/25-4-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τίθεται σε εφαρμογή  η απαγόρευση κυκλοφορίας  και στάθμευσης  οχημάτων επί της οδού Εθν. Αντίστασης από την διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ έως  την  διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, για το χρονικό διάστημα από 1-5-2018 έως και 30-9-2018 για τις ώρες 16.00 έως 05.00 της επομένης ημέρας.

Bελτίωση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα των δέκα οργανισμών λιμένων που λειτουργούν με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας και μοναδικός μέτοχός τους είναι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Στην πλειονότητα των λιμένων καταγράφεται βελτίωση της κερδοφορίας (κατά μέσο όρο +45%), κυρίως λόγω της περιστολής κόστους, της βελτιστοποίησης των λειτουργιών κ.λπ.