Το 9ο συμπόσιο Θασιακών Μελετών, έγινε στη Θάσο από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, από την Εταιρεία Θασιακών Μελετών και τη Θασιακή Ένωση Καβάλας. 

 

Σχετική ανακοίνωση της Θασιακής Ένωσης αναφέρει τα εξής:

 

“Tο Θ΄ Συμπόσιο Θασιακών Μελετών, που πραγματοποιήθηκε στη Θάσο από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2023 από την Εταιρεία Θασιακών Μελετών και τη Θασιακή Ένωση Καβάλας, έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο επιτυχή Συμπόσια και για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων και για την οργανωτική αρτιότητά του. 

 

Οι ανακοινώσεις που έγιναν αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμα ευρύτατο πεδίο έρευνας για τους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους και τους λαογράφους. 

 

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως διαφωτίζουν άγνωστες πτυχές και περιέχουν πολύτιμο υλικό για τον ιστορικό που θα

ασχοληθεί μελλοντικά με τη συγγραφή την ιστορίας της Θάσου. 

 

Η συμμετοχή νέων επιστημόνων και στο Θ ΄ Συμπόσιο μας γεμίζει με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της προσπάθειας.

 

Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί ο θεσμός αυτός, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όταν άρχισε το 1991 με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον αείμνηστο και διαπρεπή ιστορικό Απόστολο Βακαλόπουλο, ο οποίος και άνοιξε τον δρόμο για τα Συμπόσια που ακολούθησαν.

 

Τα Πρακτικά του 9ου Συμποσίου θα αποτελέσουν τους 23ο και 24ο τόμους των «Θασιακών».

 

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της στους συνδιοργανωτές του Συμποσίου, Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Δήμο Θάσου, Π. Ε. Καβάλας και Επιμελητήριο Καβάλας, για την πολύτιμη υποστήριξή τους στο έργο μας. 

 

Ευχαριστίες εκφράζουμε και σε όσους φίλους και μέλη της Θ.Ε.Κ. συνέβαλαν στην επιτυχία του Συμποσίου.”