Τη δική της «Λευκή Νύχτα» θα έχει η αγορά της Χρυσούπολης την τελευταία Κυριακή του Δεκέμβρη 27 του μηνός, μετά την περσινή επιτυχημένη πρώτη «δοκιμή».

 

Τα καταστήματα της πόλης θα είναι ανοιχτά έως τις 12 τα μεσάνυχτα ενώ έχουν προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις και προσφορές με στόχο την αύξηση της εμπορικής κίνησης για τις τελευταίες ημέρες του 2015.

 

Το πρωί της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια και με την οποία δίνεται η έγκριση για την παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Κυριακή, είναι η 3η κατά σειρά μέσα στον Δεκέμβρη στην οποία τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά. Η αγορά θα λειτουργήσει, στο κανονικό της εορταστικό ωράριο και την Κυριακή 20 Δεκέμβρη.

 

Στόχος για την τελευταία Κυριακή, με αφορμή και την «Λευκή Νύχτα» είναι η αγορά της Χρυσούπολης να αποτελέσει πόλο έλξης καταναλωτών και από κοντινές περιοχές ακόμη και εκτός Δήμου Νέστου. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται και εκπτώσεις –εν είδει προσφορών- που μπορεί να φτάνουν και το 30%.

 

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η Χρυσούπολη, παρά το ότι βρίσκεται ανάμεσα στις αγορές Καβάλας και Ξάνθης, διατηρεί εδώ και χρόνια, μια πολύ καλά οργανωμένη αγορά, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων όλων των ειδών, πράγμα που γνωρίζουν αρκετοί.

 

Στην περσινή πρώτη «Λευκή Νύχτα» είχε αποφασιστεί εξάλλου πεζοδρόμηση μεγάλου μέρους της οδού Βενιζέλου, πράγμα που αναμένεται να γίνει και φέτος και σε συνδυασμό με τα ψησίματα και τα κεράσματα των επαγγελματιών θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή γιορτή.

 

Πάρε μια γεύση από το πολύ γιορταστικό κλίμα που υπήρχε πέρυσι στη Λευκή Νύχτα της Χρυσούπολης από την εκπομπή Imam Baildi του Διογένη Χαραλαμπίδη στο ENA channel 

 

 

 

Είναι άγνωστο –για την ώρα- αν θα υπάρξει παράταση δρομολογίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ δεδομένου ότι τα τελευταία δρομολόγια από Χρυσούπολη εκτελούνται κανονικά στις 21:10 για Καβάλα, 19:40 για Κεραμωτή και 20:40 για Ξάνθη, ενώ για περιοχές όπως Ερατεινό, Αγίασμα, Πηγές ή Λεκάνη δεν εκτελούνται καθόλου δρομολόγια τις Κυριακές.