Διπλάσια σε σχέση με το 2019 - χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό πριν από την πανδημία - ήταν η φετινή τουριστική κίνηση στο νομό Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνη Μιτζάλη.
Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη, ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων ξεπέρασε αυτόν του 2019, παρά τους αρχικούς φόβους ότι η χρονιά δεν θα πήγαινε καλά. Επισήμανε ότι ήταν μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών τόσο σε επίπεδο επισκεψιμότητας όσο και σε επίπεδο διάρκειας παραμονής των τουριστών.
Τόνισε στην περιοχή μας κυριάρχησε ο οδικός τουρισμός από τις Βαλκανικές χώρες.
Αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον φόρο διαμονής, είπε ότι οι ξενοδόχοι αιφνιδιάστηκαν. Τόνισε πως πρόκειται για έναν άδικο φόρο ειδικά για τα ξενοδοχεία της περιφέρειας.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει συνεργασία με τους υποψηφίους δημάρχους για τα θέματα του τουρισμού, είπε πως κανένας από τους υποψηφίους δημάρχους δεν έχει έρθει σε επαφή με την ένωση ξενοδόχων και να ζητήσει να ενημερωθεί.