Την Παρασκευή (04/08), μέλη του πληρώματος του "AKRA PRINOS" (σκάφος που μεταφέρει εργαζόμενους στην εξέδρα των πετρελαίων της Καβάλας), είδαν έναν άντρα να έχει “κατεβάσει” την ελληνική σημαία και να έχει υψώσει τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας.

 

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον Βούλγαρο που είναι 35 ετών.

 

Ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά στους λιμενικούς και φώναζε μάλιστα «Εδώ είναι Βουλγαρία!». Οι λιμενικοί τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

 

Ο 35χρονος είναι υπήκοος Βουλγαρίας και δήλωσε πως είναι μέλος μιας εξτρεμιστικής βουλγαρικής οργάνωσης, η οποία θεωρεί ότι η Καβάλα και οι γύρω περιοχές δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στη Βουλγαρία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έχει ξανακάνει την ίδια πράξη και αυτή ήταν η δεύτερη φορά.

 

 

Η ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρει τα εξής:

 

“Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 167, 191Α και 361 του Π.Κ.

 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία άλλης χώρας και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μη συμμορφούμενος στις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του προβαίνοντας σε εξύβριση. 

 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.