λιμάνι

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες της Ολομέλειας, μετά την διακοπή για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, με την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου, για το λιμάνι της Καβάλας.

Φωτογραφίες του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου «Seven Seas Grandeur» την ώρα που αναχωρεί από το λιμάνι της Καβάλας, δημοσίευσε ο Δήμος Καβάλας

Μια φωτογραφία από το καλοκαίρι του 1967 στη Θάσο, μοιράστηκε στην ομάδα «Λιμεναριώτες της διασποράς» στο Facebook η Μαρία Σταματίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2024, το λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε ότι το πλοίο «ΝΙΚΗΤΗΣ» χτύπησε στην προβλήτα όταν έφτασε στο λιμάνι, προκαλώντας γρατζουνιές στη δεξιά πλευρά του.

Στο λιμάνι της Καβάλας έφτασε το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity.

Ιστορική για τα κρουαζιερόπλοια στην Καβάλα αναμένεται να είναι χρονιά φέτος, το καλοκαίρι του 2024, με την άφιξη του «Voyager of the Seas» της Royal Caribbean Cruises, στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024, η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ”  ότι λίγο πριν τον κατάπλου του στο λιμάνι, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Ο Νικητής δεν θα πραγματοποιήσει τα δρομολόγια του από το λιμάνι του Πρίνου προς το λιμάνι της Καβάλας, λόγω αδυναμίας εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πλοία που έχουν δρομολογηθεί στις γραμμές που συνδέουν τα νησιά του βορείου Αιγαίου με την Καβάλα.

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου το νέο πυροσβεστικό πλοίο «Σάββας Σάββαρης».

Την Πέμπτη (23/11) θα "πέσουν" οι υπογραφές για την παραχώρηση του προβλήτα Φίλιππος Β΄ του λιμανιού της Καβάλας, μεταξύ της κοινοπραξίας International Port Investments Kavala και του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το moneyreview.gr.

Λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 10/11 κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας προερχόμενο από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο Riviera.

Απαγορεύτηκε η έξοδος του γεωτρύπανου από το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας λόγω χρεών στον ΟΛΚ.

Στις εργασίες της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας συμμετείχε Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδεύοντας Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Αισιόδοξος ότι σε βάθος χρόνου θα προκύψει εκτίναξη επιδόσεων και αποτελεσμάτων μετά την υπο-παραχώρηση του λιμένα Φίλιππος Β’ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος.

Eγκρίθηκε η σύμβαση Υπό-Παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμανιού Φίλιππος Β΄. 

Η κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες να χτυπήσει με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Στο λιμάνι της Καβάλας συγκρούστηκαν δύο σκάφη μεταξύ τους το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023.

Νέος χώρος στάθμευσης δημιουργείται στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Το Δ.Λ.Τ.Θ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε στην διαγράμμιση των χώρων επιβίβασης και αποβίβασης στις εγκαταστάσεις των λιμένων του Λιμένα και του Πρίνου Θάσου.

Η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτήρισε ως λυπηρή και παράνομη τη συμπεριφορά του 35χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας.

Σελίδες