λιμάνι

Την Πέμπτη (23/11) θα "πέσουν" οι υπογραφές για την παραχώρηση του προβλήτα Φίλιππος Β΄ του λιμανιού της Καβάλας, μεταξύ της κοινοπραξίας International Port Investments Kavala και του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το moneyreview.gr.

Λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 10/11 κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας προερχόμενο από τον Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο Riviera.

Απαγορεύτηκε η έξοδος του γεωτρύπανου από το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας λόγω χρεών στον ΟΛΚ.

Στις εργασίες της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας συμμετείχε Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδεύοντας Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Αισιόδοξος ότι σε βάθος χρόνου θα προκύψει εκτίναξη επιδόσεων και αποτελεσμάτων μετά την υπο-παραχώρηση του λιμένα Φίλιππος Β’ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Άγγελος Βλάχος.

Eγκρίθηκε η σύμβαση Υπό-Παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμανιού Φίλιππος Β΄. 

Η κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες να χτυπήσει με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Στο λιμάνι της Καβάλας συγκρούστηκαν δύο σκάφη μεταξύ τους το απόγευμα του Σαββάτου 26 Αυγούστου 2023.

Νέος χώρος στάθμευσης δημιουργείται στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Το Δ.Λ.Τ.Θ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προχώρησε στην διαγράμμιση των χώρων επιβίβασης και αποβίβασης στις εγκαταστάσεις των λιμένων του Λιμένα και του Πρίνου Θάσου.

Η βουλγαρική πρεσβεία χαρακτήρισε ως λυπηρή και παράνομη τη συμπεριφορά του 35χρονου που κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας.

Είχε και συνέχεια η υπόθεση με τον Βούλγαρο που κατέβασε την ελληνική σημαία στο λιμάνι της Καβάλας και ύψωσε τη βουλγαρική. 

Την Παρασκευή (04/08), μέλη του πληρώματος του "AKRA PRINOS" (σκάφος που μεταφέρει εργαζόμενους στην εξέδρα των πετρελαίων της Καβάλας), είδαν έναν άντρα να έχει “κατεβάσει” την ελληνική σημαία και να έχει υψώσει τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας.

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, τον δήμο Παγγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας, και τον ΟΕΒΕ Καβάλας στέλνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νέας Περάμου.

Το κρουαζιερόπλοιο «MS Sirena», που έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2023, βιντεοσκόπησε από ψηλά ο Simon Kranz.

Τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2023, στη Θάσο ένας 55χρονος κατά τη διαδικασία αποκόλλησης σκάφους.

Την βραδινή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Νήσος Σάμος» στο Λιμάνι της Καβάλας βιντεοσκόπησε ο Τρύφωνας Κατσιούρας.

Την Τρίτη (06/06) αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Seabourn Encore” της Seabourn Cruise Line.

Την ταυτόχρονη υποδοχή, για πρώτη φορά, δύο κρουαζιερόπλοιων οργανώνει για την Κυριακή (04/06) το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε δύο διαφορετικούς Επιβατικούς Σταθμούς.

Φωτογραφίες του Κώστα Σαραϊδάρη μας παρουσιάζουν από ψηλά τα δύο κρουαζιερόπλοια που έφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας την Παρασκευή (26/05), φέρνοντας μαζί τους περισσότερους από 2000 επισκέπτες.

Νωρίς νωρίς το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023, αναμένεται στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Star Flyer.

Σελίδες