Η ιστορία των πολιτιστικών θεσμών της Καβάλας παρουσιάστηκε μέσα από τις αφίσες της Θώμης Αγγέλου στο πλαίσιο των φετινών ««ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2023».

 

Σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Καβάλας αναφέρει:

 

Με τα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας, με τίτλο «Η Καβάλα των Φεστιβάλ - Η Ιστορία της εκτύπωσης μέσα από την δημιουργική ματιά της Θώμης Αγγέλου», έπεσε το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023 η αυλαία των φετινών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ», για τον επίσημο εορτασμό της 110ης επετείου απελευθέρωσης της Καβάλας από τα βουλγαρικά στρατεύματα.

 

Η έκθεση παρουσιάζει συγκεντρωμένες όλες οι δημιουργικές αφίσες που σχεδιάστηκαν από την γνωστή Καβαλιώτισσα γραφίστρια και εικαστικό για την προβολή σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων και εκδηλώσεων της πόλης, όπως τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το COSMOPOLIS, το ΑΔΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΛΛΟΝΤΕΣ και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ.

 

Για το σημαντικό αποτύπωμα της Θώμης Αγγέλου στα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας, καθώς και για την εξαιρετική πορεία της στον χώρο των γραφικών τεχνών, μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννης Κακάρας, ο εκπρόσωπος της ομάδας Πολιτισμού "Οψόμεθα εις Φιλίππους", Μπάμπης Τσουρουκίδης και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε από την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, προκειμένου να προσδώσει περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο έργο που παρουσίασαν στους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας της Θώμης Αγγέλου παραβρέθηκαν ο Πατέρας Παύλος Κίτσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ηλίας Καλανταρίδης και Ευαγγελία Δρακονάκη και πλήθος κόσμου.

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων προβλήθηκε ένα θεματικό βίντεο με τις πετυχημένες δημιουργίες της Θώμης Αγγέλου, σε πρωτότυπη μουσική των Π. Λαζαρίδη και Χ. Πεχλιβανίδη, Crea Centers Kavala.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μιχάλης Μερκουρόπουλος

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

- Crea Centers Kavala

- ΕΚΤυποΣΕ_Σωματείο Καταστηματαρχών Τυπογράφων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Καβάλας

 

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

- Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης Δ.ΙΕΚ Καβάλας

- 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας,

- 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας

- Εurope Direct ΑΜΘ

- Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δ.Κ.

- Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καβάλας

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και δυο ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις – εκδηλώσεις:

 

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης και στον δημοτικό κήπο, ένα masterclass και ένα βιωματικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της αφίσας ως βασικό επικοινωνιακό εργαλείο, στην ιστορία της και στα βασικά βήματα για την δημιουργία της. Επίσης, θα δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα εμπνευσμένη από το θεσμό των Ελευθερίων, με την καλλιτεχνική τεχνική εκτύπωσης.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2510 232005 & 6977 527317

 

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 20.30 το βράδυ, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Αναδρομή στην ιστορία της τυπογραφίας στην πόλη του καπνού και της προσφυγιάς» Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Π. Παπακοσμάς - Ερευνητής τοπικής ιστορίας, Βασίλης Η. Λωλίδης, Δημοσιογράφος ΑΠΕ.

 

Στο τέλος της παρουσίασης θα γίνει απονομή τιμητικών επαίνων σε παλαίμαχους τυπογράφους.

(δελτίο Τύπου)