Είναι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες οι συντονισμένες επιθέσεις που εξαπολύονται τις τελευταίες ημέρες από τη Δήμαρχο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής εναντίον του επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Μούτλια και γενικά της δημοτικής παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Και όλα αυτά γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στα πεπραγμένα τόσο του Δήμου όσο και της «Δημωφέλειας»!

 

Είναι προφανές ότι η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και έντονου εκνευρισμού και προσπαθεί να μετατρέψει τον πολιτικό διάλογο σε «παραπολιτικό καυγά», προκειμένου να αποφύγει τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει στους πολίτες του Δήμου Καβάλας.

 

Εμείς από την πρώτη ημέρα της θητείας μας δηλώσαμε ότι μόνο με συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη συστηματική επικοινωνία με τη Δήμαρχο. Η ίδια η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά ποτέ δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της.

 

Έχουμε παρουσιάσει τις απόψεις μας για όλα τα θέματα που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες, με προτάσεις για λύσεις που ορισμένες από αυτές έχουν υιοθετηθεί σε άλλους Δήμους και αποτελούν καλές πρακτικές.

 

Δυστυχώς όμως γίνεται αντιληπτό πλέον ότι εδώ και καιρό ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ λόγω του ελέγχου που ασκούμε στις πράξεις και τις παραλείψεις της διοίκησης του Δήμου, ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ του τύπου «εσείς δεν ξέρετε και δεν καταλαβαίνετε», ειρωνείες, απαξίωση των προτάσεων που καταθέτουμε όλον αυτό τον καιρό, κατηγορίες ότι «θέλουμε να συνδιοικήσουμε», ακόμη και με προσβολή της επαγγελματικής ακεραιότητας προσώπων που συνδέονται με την Δημοτική Κίνηση.

 

Μία διοίκηση η οποία:

δεν συνηθίζει να κάνει απολογισμό του έργου της

δεν δέχεται κριτική από κανέναν για το πώς διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Δήμου

δεν συνομιλεί με τις δημοτικές παρατάξεις

διαδίδει σκόπιμα ανακρίβειες (και όχι μόνο…)

 

είναι ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ κινείται σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση και σε βάρος του μέλλοντος αυτού του τόπου, αφού ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ που μας οδήγησαν ως χώρα στη χρεοκοπία.

 

Αυτός όμως είναι ο δρόμος που επέλεξε η ίδια. Δρόμος μοναχικός και αδιέξοδος, που είναι σε αντίθεση με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

 

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ