Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση του θεάτρου Σφενδόνη «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος» σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Άννας Κοκκίνου.

 

Η παράσταση βασίζεται σε μια επιλογή κειμένων από το έργο του Θουκυδίδη.

 

Πελοποννησιακός πόλεμος είναι η καθημερινή ζωή του ανθρώπου μέσα στην Ιστορία, που συνεχίζεται αιώνια. Συνείδησή του και φωνή του: το έργο-κληροδότημα που μας άφησε ο Θουκυδίδης.

 

Η ιστορία του είναι ένα πανόραμα της φύσης του ανθρώπου νοιώθοντας την κανείς, ο θαυμασμός και η φρίκη για το είδος γίνονται ένα.

 

Πιστεύω ότι μια σύγχρονη αφήγηση αυτής της ιστορίας είναι ο καλύτερος και καθαρότερος τρόπος αναπαράστασης του πώς θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εποχή μας. Παρότι αναφέρεται με χρονολογική σειρά  σε πάρα πολλά επεισόδια του πολέμου, η ροή και η ενότητα του ύφους της αφήγησης δίνει στις επιλογές της παράστασης  την ελευθερία και τη σαφήνεια του στόχου της:

 

Να καθρεφτιστεί το ήθος και η αντίσταση του ανθρώπου απέναντι στην ίδια του τη φύση. Η ιδιομορφία της εκφοράς αυτού του λόγου μας αναγκάζει να απομακρυνθούμε από τους κοινούς «φυσικούς» τρόπους της και να αναζητήσουμε στην απανταχού τεχνολογία δυνατότητες πληρέστερης και αποδοτικότερης αναπαραγωγής του, δοκιμάζοντας έτσι τις ίδιες του τις αντοχές.

 

Η σχέση μου με τον Θουκυδίδη είχε αρχίσει να εξυφαίνεται από παλιά, και την ανταλλαγή της με το κοινό θεωρώ ως αναγκαία πράξη ολοκλήρωσης της.

 

Α.Κ

 

 

Η Άννα Κοκκίνου αναμετράται με τον Θουκυδίδη και το έργο του. Το κληροδότημα που άφησε ο Αθηναίος ιστορικός πάνω στην καταγραφή του Πελοποννησιακού πολέμου γίνεται για την ηθοποιό μια αφορμή για να μελετήσει την καθημερινή πάλη του ανθρώπου στο διηνεκές, εκεί όπου συναντώνται ο θαυμασμός και η φρίκη για το ανθρώπινο είδος.

 

 

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

 

Μετάφραση:  Ν. Μ. Σκουτερόπουλος

Δραματουργική επεξεργασία:  Άννα Κοκκίνου - Νίκος Φλέσσας 

Σκηνοθεσία:   Άννα Κοκκίνου με τη συνεργασία του Νίκου Φλέσσα

Μουσική επιμέλεια:  Δημήτρης Ιατρόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών:  Χρήστος Τζιόγκας

Σκηνικό - κουστούμια:   Άννα Κοκκίνου

οι χάρτινοι τοίχοι είναι από μια ιδέα του Νίκου Αλεξίου

Σχεδιασμός μηχανισμού φτερών: Δημήτρης Κορρές

Ηλεκτρονικός σχεδιασμός φωνών:  Μηνάς Εμμανουήλ

Φωτογράφιση: Σπύρος Στάβερης

Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Ανδρέου

 

Ηθοποιός:  Άννα Κοκκίνου

 

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

«Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος»

με την Άννα Κοκκίνου

 

Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 στις 9 το βράδυ

 

Γενική Είσοδος 12 €

 

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας