γράφει ο 

Γιώργος Καρανίκας

 

Σε μια χώρα όπου το 80% των πολιτών χρωστάει στις τράπεζες, στην εφορία, στα ταμεία ασφάλισης και της Μιχαλούς…

 

Σε μια χώρα τόσο μικρή και τόσο παραγωγική όσο και τουριστική συνάμα με την μεγάλη ανεργία που δεν δικαιολογείται…

 

Σε μια χώρα που οι δείκτες της Οικονομίας πατάνε πάντα στις κόκκινες γραμμές και που δεν λένε να ξεκολλήσουν, αλλά καμιά φορά πατώνουν και προς τα κάτω και έρχονται οι ξένοι δήθεν να μας σώσουν…

 

Σε μια χώρα που η ξενοφοβία τσαλακώνεται όταν σε βρίσκουμε εργάτες γης να μαζέψουν τις ελιές μας και τα φρούτα μας και επανέρχεται όταν τα έχουμε ψιλομαζέψει…

 

Σε μια χώρα των δέκα εκατομμυρίων όπου πάνω από μισό εκατομμύριο παραγωγικών  ανθρώπων την έχει εγκαταλείψει και δεν θα επανέλθει ποτέ… γιατί το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία είναι το …μότο της εξουσίας!

 

Σε μια χώρα όπου υπάρχουν αποξενωμένοι γείτονες σε χωριά και μικρές κοινωνίες,  όταν πεθαίνει κάποιος και τον βρίσκουν μετά από ένα μήνα πεθαμένο στο σπίτι του…

 

Σε μια χώρα όπου κάποιοι φιλοδωρούνται με ιλιγγιώδη ποσοστά στις εκλογές και μετά …ξεσκίζουν τις σάρκες των δωρητών και χορηγών τους…

 

Σε μια χώρα όπου η κοινωνική αλληλεγγύη είναι σχεδόν μια ανύπαρκτη υπηρεσία…

 

Σε μια χώρα όπου η Δημόσια Υγεία που την πληρώνουν οι πολίτες πανάκριβα και δεν την έχουν με αποτέλεσμα να ξεροσταλιάζουν στα ιδιωτικά κέντρα και να ξεπουλάνε τα υπάρχοντά τους για να κάνουν μια εγχείρηση και μια θεραπεία…

 

Σε μια χώρα όπου την δωρεάν Παιδεία την πληρώνεις ακριβά, για να μην πούμε πανάκριβα!

 

Σε μια χώρα όπου η Αριστερά δεν τίμησε τα παντελόνια της…

 

Σε μια χώρα όπου η Δεξιά πατάει στα πτώματα των θυμάτων της…

 

Σε αυτή την χώρα ζούμε εμείς που πιστεύουμε ότι επιλέγουμε την κανονικότητα του αφανισμού μας.

 

Και αυτά που αναφέρω μπορεί για κάποιους να είναι υπερβολές και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά αυτό πιστεύω και αυτό αραδιάζω. 

 

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας φόρτωσε ο Σημίτης η χώρα πήρε τον μεγάλο κατήφορο, μια και την κατηφόρα την είχε ήδη πάρει με τον σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την άθλια διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου όπου οι γραμμές έπεσαν και η μάσα εξαύλωσε το σύμπαν…

 

Τα παλικάρια της τότε εποχής είναι γνωστά για τις περιπέτειές τους με την Δικαιοσύνη και δεν θέλει περαιτέρω ανάλυση!

 

Επί Σημίτη το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον Δεξιό ντεμέκ εκσυγχρονιστικό Κόμμα και μάλιστα ξεκάθαρα πήρε αυτή τη στράτα.

 

Και έδωσε την σκυτάλη στον Κώστα Καραμανλή, που πήρε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του Σημίτη και των εκσυγχρονιστών του.

 

Αλλά ο Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε το μεγάλο ατόπημα του Προκόπη Παυλόπουλου να περιθάλψει και να μονιμοποιήσει το μισό εκατομμύριο ρουσφέτια των προηγούμενων για να εξασφαλίσει ο ίδιος, όχι ο Καραμανλής την είσοδό του στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

 

Φυσικά και ο Καραμανλής έχει μερίδιο της ευθύνης για την οικονομική διαχείριση του ανεκδιήγητου Αλογοσκούφη και άλλων υπουργών που προφανώς αποδείχθηκαν ακατάλληλοι των προσδοκιών του εκλογικού σώματος …και έχασαν το 2009!

 

Και ήρθε ο μέγας ΓΑΠ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου για να αλώσει το Κράτος και με το «λεφτά υπάρχουν» να βυθίσει την χώρα στη μεγαλύτερη περιπέτειά του μετά την Μεταπολίτευση, την χρεωκοπία!

 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια σειρά αποτυχημένων και δοτών κυβερνήσεων στις ορέξεις της Τρόικα που έδωσε την ευκαιρία στον Σαμαρά να μπάσει την Ακροδεξιά στην εξουσία και το πολιτικό σύστημα εξουσίας και τον κόσμο στις Πλατείες.

 

Η Πλατεία έδωσε την σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά να κυβερνήσει με τον δεξιό Καμμένο ως συνεταίρο και με το γνωστό αλαλούμ της ακροβασιών Βαρουφάκη και Λαφαζάνη, αλλά και με μια αριστερά προσέγγιση στα πράγματα που δεν ήταν Αριστερά, αλλά ένα συνονθύλευμα αποφάσεων που κατάργησε ένα δημοψήφισμα, δήλωσε υποτέλεια στα συμφέροντα ντόπια και ξένα και ουσιαστικά μας οδήγησε στο αδιέξοδο, με κομμένους μισθούς και συντάξεις, ανεργία, μετανάστευση των νέων επιστημόνων και όλους μας να χρωστάμε σε τράπεζες και δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε όλους τους δανειστές μας.

 

Η συνέχεια γνωστή…

 

Ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ευρύτατη πλειοψηφία και με πρόταγμα την αξιοποίηση αρίστων στις κατάλληλες θέσεις εξουσίας.

 

Δεν χρειάζεται κριτική στο τι άφησαν πίσω τους, μια και σήμερα το Κράτος εισπράττει δισεκατομμύρια από τους έμμεσους φόρους, με καλάθια και άλλες αηδίες προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι τιθασεύουν την ακρίβεια, ενώ επί της ουσίας πριμοδοτούν τις τράπεζες, με χιλιάδες νεκρούς στην πανδημία που ακόμη δεν έχουν δώσει εξηγήσεις από τι πήγαν στον άλλο κόσμο μια και δεν χρειάζεται εφόσον το ΕΣΥ ήταν ανέτοιμο και κατώτερο των περιστάσεων να την αντιμετωπίσει.

 

Πίσω τους άφησαν ένα Κράτος που είναι εν δυνάμει ψηφιακό (τρομάρα τους) που ουσιαστικά δεν προστατεύει κανέναν, που καθημερινά στα δικαστήρια κόσμος χάνει τα σπίτια του και γίνεται νοικιάρης σε αυτά, σε μια χώρα που ο λογαριασμός που θα έρθει μετά το καλοκαίρι θα είναι βαρύς και ασήκωτος!

 

Κι εσύ βρε ψηφοφόρε τι ακριβώς ψάχνεις;

 

Προφανώς δεν έχεις κλαδί να σταθείς και σχεδία να σωθείς…

 

Στημένη στην έχουνε!

 

Ε όχι δεν το πιστεύω….