Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και Δημοσίου του Νομού Καβάλας κάνουν γνωστή με ανακοίνωσή τους τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας.

 

Η ανακοίνωσή τους:

 

Εμείς, τα διοικητικά συμβούλια των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 – 11 – 2015. Οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου, έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, οικονομικής εξαθλίωσης, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής.

 

Εμείς, οι συνταξιούχοι, αλλά και όλος ο λαός, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την προσπάθεια, τη θυσία και την ταλαιπωρία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την φροντίδα όλων μας. Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Καλούμε την κυβέρνηση, εδώ και τώρα, να ικανοποιήσει τα αιτήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή την πρόταση της επιτροπής των «σοφών», που θα αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε κοινό μέτωπο, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, σε ότι με αγώνες, θυσίες και αίμα κατακτήσαμε.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε: Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι, αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

 

Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.