Στην Καβάλα φέρνει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την θεατρική Παράσταση «El Che».

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση:

 

Το συνδικάτο μας, φέρνει την Τρίτη 28/3/2023 στις 20:30, στο καφέ «Μυροβόλος Άνοιξις» την θεατρική παράσταση «El Che» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου και κείμενο- ερμηνεία του Βασίλη Κυριάκου. Θεωρούμε απαραίτητο συστατικό στη ζωή των εργαζομένων, τις τέχνες, καθώς διδάσκουν, διαπαιδαγωγούν, ανοίγουν ορίζοντες! Για εμάς η τέχνη και ο πολιτισμός δεν είναι εμπορεύματα, αλλά συνοδεύουν και συνθέτουν κάθε πλευρά της ζωής μας.

 

Σήμερα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θεωρείται «είδος πολυτελείας» για έναν εργαζόμενο να ασχοληθεί με οποιαδήποτε μορφή τέχνης. Είτε λόγω έλλειψης χρόνου καθώς τα 12ωρα και η εξάντληση στα εργοστάσια έχουν χτύπησε κόκκινο, είτε λόγω του οικονομικού στραγγαλισμού που ζούμε οι εργαζόμενοι. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, ο αναβρασμός που υπάρχει στους εργαζόμενους της τέχνης, με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική που τους τσακίζει, ενάντια στο τεράστιο πλήγμα που δέχτηκαν ειδικά το διάστημα της πανδημίας, μας κάνει να στεκόμαστε στο πλευρό τους, να αγωνιζόμαστε μαζί τους για την ζωή που μας αξίζει.

 

Η παράσταση «El Che» πρόκειται για έναν δυνατό μονόλογο, εμπνευσμένο από τη σπουδαία δράση και ζωή του μεγάλου Επαναστάτη της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ήταν και παραμένει ένα ιστορικό πρόσωπο, το απόλυτο σύμβολο της επανάστασης καθώς η εικόνα του αποτελεί έμβλημα αντίστασης αγώνα και αυτοθυσίας για τουλάχιστον τρεις γενιές ανθρώπων. «Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου», έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Έχουν περάσει 55 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε στη Βολιβία και συνεχίζει να επιβεβαιώνεται ότι το σημερινό σύστημα, για να κρατηθεί στη ζωή, μέσα από την τεράστια κρίση του, ποντάρει στο χαρτί της βαρβαρότητας, με φτώχεια, πολέμους και τους εργαζόμενους «καμμένη σάρκα» στα κανόνια τους.

 

Έχουν περάσει 55 χρόνια, και ποιος θα φανταζόταν ότι η φιγούρα του Τσε, θα συνέχιζε να μεγαλώνει, όχι μόνο ως προς τις ιδέες του αλλά και ως γόνιμο «μικρόβιο», ανάμεσα στους λαούς, που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, χωρίς φτώχεια, πόλεμο, αρρώστιες. Χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Ο θεατρικός μονόλογος, είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο, γραμμένο από τον ίδιο τον ηθοποιό, με ευαισθησία, δυναμισμό και πάθος προκειμένου να σηκωθεί το γάντι. Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, νίκησε τον θάνατο και φώτισε τις λεωφόρους του μέλλοντος με την δράση του! Παίρνοντας παράδειγμα από την στάση του μεγάλου επαναστάτη, θεωρούμε καθήκον μας σήμερα να αγωνιστούμε για όσα μας αξίζουν. Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Το έγκλημα στα Τέμπη πριν από 1 μήνα, έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ότι σήμερα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων έχουν μεγαλύτερη αξία από τις ζωές μας. Θεριεύει σαν γίγαντας η οργή μας. Κάθε μέρα μετράμε νεκρούς είτε από κρατικές ελλείψεις, είτε από εργατικά ατυχήματα. Μόνη λύση η οργάνωση και ο αγώνας!

 

Παίρνουμε δύναμη και παράδειγμα από τις τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Γαλλία  ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης Μακρόν! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Γαλλίας! Είναι η απόδειξη ότι η οργάνωση στα συνδικάτα είναι ο μοναδικός τρόπος να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Δυνατά συνδικάτα σημαίνει δυνατοί ενωμένοι εργάτες! Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας στα Πετρέλαια και στα λιπάσματα. Στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων που μέσα από τα σωματεία τους διεκδικούν.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Καβάλας να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Συνδικάτου μας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για όποιον επιθυμεί, υπάρχουν κάρτες οικονομικής ενίσχυσης του Συνδικάτου, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983269743

(δελτίο Τύπου Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)