Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο θέτει τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

 

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενη προχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

 

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ «το οποίο κατατέθηκε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και παρά τις δημόσιες αντιρρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καταργεί το θεσμικόπλαίσιο των ΔΕΥΑ αφαιρώντας αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη Ρυθμιστική Αρχή Νερού και Αποβλήτων, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και συνενώσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Είναι αυτονόητη απαίτηση της ΓΣΕΕ και όλων των εργαζομένων, αλλά γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας να διαφυλαχθεί ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας του νερού.»

 

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Καβάλας από τις 11:00 μέχρι τις 14:15 της Πέμπτης 9 Μαρτίου.

 

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.