Θα συνεχιστεί το άστατο μοτίβο του καιρού το Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κινείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Αναλυτικότερα, αύριο Σάββατο από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να εκδηλώνονται βροχές στα νοτιοδυτικά του νομού που σταδιακά θα κινηθούν βορειανατολικά. Έτσι, μέχρι νωρίς το μεσημέρι το πέρασμα βροχών θα έχει επηρεάσει το σύνολο του νομού και στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

 

Τοπικά υπάρχει πιθανότητα οι βροχές να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια και να παρατηρηθούν πρόσκαιρες εξάρσεις, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται γύρω από το Παγγαίο και στην Θάσο (κυρίως στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού).

 

Την Κυριακή αναμένονται τοπικές νεφώσεις με ανοίγματα όμως του καιρού κατά περιόδους. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες-τοπικές βροχές. Η πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές διακρίνεται ως εξής.

 

1) Υψηλή στα ορεινά.

 

2) Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά τμήματα.

 

3) Μικρή πιθανότητα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

 

Την Δευτέρα αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνοδος της θερμοκρασίας μέσα στην μέρα.

 

Την Τρίτη-Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικά αυξημένες.

Από την Πέμπτη και κυρίως προς το Σαββατοκύριακο αυξημένες νεφώσεις με πιθανή επιστροφή των περασμάτων βροχής αυτών των ημερών.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr

Πρόγνωση καιρού: Meteokav.gr