Την Τρίτη (07/02) άνοιξε η έκθεση φωτογραφίας "Το πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας“ από το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τον σύλλογο αδελφοποίησης Καβάλας Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”. Στην έκθεση βλέπουμε φωτογραφίες από την παλιά πόλη της Καβάλας, αλλά και τον ποταμό Νέστο και τη Θάσο.

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου “ΦΙΛΟΣ” αναφέρει τα εξής:

 

Όταν εισέρχεται κάποιος στο φουαγιέ του γηροκομείου του Αγ. Πνεύματος τον υποδέχεται η Ελληνίδα αδελφή της Νυρεμβέργης, η Καβάλα.

 

Την Τρίτη 07.02.2023 άνοιξε η έκθεση φωτογραφίας "Το πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας“ από το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τον σύλλογο αδελφοποίησης Καβάλας Νυρεμβέργης "ΦΙΛΟΣ“. 

 

Οι καλοκαιρινές σύντομες διακοπές του προέδρου του ΦΙΛΟΣ Καβαλιώτη Σωτήρη Ξώγνου και της συζύγου του Άγης,, δείχνουν μια σύνθεση φωτογραφιών από διαφορετικές πηγές.

 

Οι φωτογραφήσεις μας οδηγούν κυρίως στην παλιά πόλη της Καβάλας, η οποία λάμπει με πλούσια χρώματα, αλλά και στους παρακείμενους τόπους αναψυχής όπως στον ποταμό Νέστο με την οργιώδη βλάστησή του και στο σμαραγδένιο νησί της Θάσου με την φανταστική παλέτα χρωμάτων.

 

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες της έκθεσης έμειναν ενθουσιασμένοι από την πανδαισία χρωμάτων των εκτιθέμενων φωτογραφιών, απόλαυσαν το υπέροχο κρασί που προέρχεται από την περιοχή της Καβάλας και γεύτηκαν τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2023 στο φουαγιέ του Heilig-Geist-Spitals, Hans-Sachs-Platz 2 στην Νυρεμβέργη.”