Νυρεμβέργη

Τις προηγούμενες ημέρες οι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης γιόρτασαν τα 25 χρόνια αδελφοποίησης τους, με εκδηλώσεις να γίνονται στην Καβάλα.

Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (02/06), με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φαλήρου, από τους δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig αντίστοιχα.

Εορτάζονται φέτος τα 25 χρόνια της αδελφοποίησης των πόλεων της Νυρεμβέργης με την Καβάλα.

Χορηγία 1.000 ευρώ, έδωσε ο σύλλογος Αδελφοποίησης Καβάλας-Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”, για να ενισχύσει το φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας.

Στους χώρους του δημαρχείου της Καβάλας ξεναγήθηκαν μαθητές του Johannes Scharrer Gymn

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αδελφοποίησης Νυρεμβέργης - Καβάλας "ΦΙΛΟΣ", για τη δωρεά 37 υπολογιστών, 27 οθονών TFT, 27 φορητών υπολογιστών και 2 tablets. Θα διατεθούν για να καλύψουν ανάγκες σχολείων, ιδρυμάτων και οργανισμών.

Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, δώδεκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καβάλας επισκέφθηκαν την πόλη της Νυρεμβέργης, από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου. 

Ευχαριστήριο μήνυμα στέλνει η Δημωφέλεια για τη χορηγία του συλλόγου «Φίλος» στο φετινό φεστιβάλ Cosmopolis.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας (ΕΓΙΝ), μαθητές και καθηγητές από το Johannes Scharrer Gymnasium της Νυρεμβέργης επισκέφτηκαν το πρωί της Τρίτης (09/05) το Δημαρχείο Καβάλας.

Φορητούς υπολογιστές και οθόνες δώρισε ο Σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας και Νυρεμβέργης «Φίλος».

Την Τρίτη (07/02) άνοιξε η έκθεση φωτογραφίας "Το πολύχρωμο πρόσωπο της Καβάλας“ από το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης σε συνεργασία με τον σύλλογο αδελφοποίησης Καβάλας Νυρεμβέργης “ΦΙΛΟΣ”. Στην έκθεση βλέπουμε φωτογραφίες από την παλιά πόλη της Καβάλας, αλλά και τον ποταμό Νέστο και τη Θάσο.

Ο Σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας και Νυρεμβέργης “Φίλος”, εξέδωσε ανακοίνωση για την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης, ευχαριστώντας τους χορηγούς από την Καβάλα που στήριξαν την προσπάθεια του.

Δώρα μεγάλης αξίας όπως φορητούς υπολογιστές έκανε ο Σύλλογος για την αδελφοποίηση Καβάλας και Νυρεμβέργης “Φίλος”.

Στην αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Νυρεμβέργης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τους Γερμανούς Φιλέλληνες.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο κ. Maly θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καβάλας, μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Απόστολο Καβαλιώτη, το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022.

Σε ακόμη μια δωρεά υπολογιστών προχώρησε ο Σύλλογος «Φίλος» για την αδελφοποίηση Καβάλας-Νυρεμβέργης. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωτήρης Ξώγνος, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του συ

Εκπαιδευτική εκδρομή από τις 20 έως και 23 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποίησε το Μουσικό Γυμνάσιο Καβάλας στην Νυρεμβέργη, προσκεκλημένο του Ελληνικού Σχολείου Νυρεμβέργης.

Στα πολλαπλά οφέλη που είχε για τους πολίτες των δυο ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και στις ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίες που ανοίγονται στο μέλλον, αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι Καβάλας και Νυρεμβέργης στη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης για να τιμηθεί η επέτειος συμπλήρωσης των 20 χρόνων αδελφοποίησης

Κυρίες και κύριοι

Συμπατριώτες στην Αδελφή πόλη της Νυρεμβέργης. Κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ , Αγαπητέ Σωτήρη Ξώγνο

Εμπλουτισμένη με βιβλία λογοτεχνίας στα Γερμανικά είναι η φετινή προσφορά του συλλόγου για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ», μαζί φυσικά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παρελκόμενα. 

Λόγω των προκαθορισμένων δημοτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν τα επίσημα 20χρονα της αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας να γιορταστούν την 1η Ιουνίου 2019 ακριβώς την ημέρα της επετείου δηλαδή, αλλά πολύ ενωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου.

Στην αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Νυρεμβέργης και για πρώτη φορά από την εκλογή της, βρέθηκε το 4ήμερο 1 έως 4 Δεκεμβρίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής μιας 3μελούς αντιπρ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Νυρεμβέργη που αυτές τις μέρες φορά τα γιορτινά της έκανε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του ομολόγου της, δημάρχου Ούλριχ Μάλι.

          Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 2.02 «Study visit» της Πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» και της επιδίωξης της «Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την Προώθηση της Απασχόλησης στο Νέο Ε

Ο Δήμος Καβάλας μετά από πρόσκληση που έλαβε από το Δήμο Νυρεμβέργης συμμετείχε σε ενημερωτική δράση, που αφορούσε τη «∆ιαχείριση Αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» στην τοπική επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων...