Στην αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Νυρεμβέργης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τους Γερμανούς Φιλέλληνες.

 

Η κεντρική εκδήλωση, στην οποία μίλησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρώην Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Ulrich Maly, ο Πρόεδρος του Συλλόγου αδελφοποίησης Καβάλας - Νυρεμβέργης, Σωτήρης Ξώγνος και ο φιλόλογος, Ευθύμιος Παπαχρήστος, παρουσία της γ.γ. του Δήμου Καβάλας, Χριστίνας Ταβουλτσίδου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνου Πεφάνη, των Αντιδημάρχων Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη και Αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή, του Προέδρου της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ", Παναγιώτη Αγγελίδη και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/10), στο Δημαρχείο της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Marcus Conig, απουσίαζε από την εκδήλωση για λόγους ανωτέρας βίας.

 

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Καβάλας και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις υπεύθυνες του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης, Christine Schubler και Doris Gross και τον αρμόδιο για θέματα Νεολαίας, Jurgen Reuter, το νέο πλαίσιο περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο πόλεων. Στη προαναφερθείσα συνάντηση, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ανταλλαγή μαθητών και φοιτητών, καθώς και η πραγματοποίηση μιας έκθεσης σε φουαγιέ του Δήμου Νυρεμβέργης, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων που έχει ανακοινώσει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, θα ξεναγηθεί στον "Δρόμο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" και στα Δικαστήρια που έγινε η Δίκη της Νυρεμβέργης, στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Ναζισμού και στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης.