Τις προηγούμενες ημέρες οι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης γιόρτασαν τα 25 χρόνια αδελφοποίησης τους, με εκδηλώσεις να γίνονται στην Καβάλα.

 

Οι δύο δήμαρχοι Θόδωρος Μουριάδης και Markous Konig, πέρα από τις συζητήσεις που είχαν για θέματα όπως το περιβάλλον, τα απορρίμματα και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, συζήτησαν και για τον καλλιτεχνικό τομέα 

 

Φαίνεται πως βρέθηκε κοινό σημείο επαφής, και οι δύο Δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ακόμα και για τη διοργάνωση μιας όπερας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης - Deutsch-Griechische Versammlung, αναφέρει τα εξής:

“Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Καβάλα τα 25 χρόνια αδελφοποίησης του Δήμου Νυρεμβέργης και Δήμος Καβάλας. 

 

Με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φαλήρου από τους Δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig επικυρώθηκε ένας διαχρονικός δεσμός φιλίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας εκτίμησης, που υποστήριξε με όλες της τις δυνάμεις η Ελληνογερμανική Συνέλευση. 

 

Ενδιάμεσα στις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, εστιάζοντας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, καθώς και στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. 

 

Αλλά και στον καλλιτεχνικό τομέα βρέθηκε κοινό σημείο επαφής με τους δύο Δήμους να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργαστούν ακόμα και για τη διοργάνωση μιας όπερας!”