Ανάβαση από το Μονοπάτι της Πρώτης Σερρών προς τις κορφές του Παγγαίου πραγματοποίησε ο Θασιακός Ορειβατικός σύλλογος, ακολουθώντας τον ΕΟΣ Καβάλας, επιθυμώντας να αποκτήσουν τα μέλη του εμπειρία υψηλού βουνού.

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

 

Ανάβαση από το Μονοπάτι της Πρώτης Σερρών προς τις κορφές του Παγγαίου πραγματοποίησε ο ΘΑΣ.Ο.Σ, ακολουθώντας τον ΕΟΣ Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, επιθυμώντας να αποκτήσουν τα μέλη του εμπειρία υψηλού βουνού αλλά και να εξοικειωθούν με τη χρήση χειμερινού εξοπλισμού (ορειβατική σκαπάνη - πιολέ , πέδιλα με καρδιά - κραμπόν). 

 

Το μονοπάτι από την Πρώτη είναι το πιο σύντομο για τις κορυφές μιας και ξεκινά πάνω από τα 1100 μέτρα. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε μια άλλη διαδρομή, σηματοδοτημένη με κορδέλες από τον ορειβατικό σύλλογο της Πρώτης, που σε σύντομο χρόνο σε οδηγεί μέσα από το δάσος στις ράχες του βουνού και σου χαρίζει υπέροχη θέα σ’ όλες τις κορφές του Παγγαίου. 

 

Ο καιρός ήταν υπέροχος, ηλιόλουστος και οι πλαγιές χιονισμένες. Τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να φτάσουν με ασφάλεια λίγα μέτρα κάτω από την κορυφή ‘’Τσεκούρι’’ και, αφού άφησαν να πλανηθεί το βλέμμα τους στο όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο και να γεμίζουν τους πνεύμονές τους με άφθονο οξυγόνο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής έχοντας όπως πάντα την πίεση του χρόνου λόγω του ferry, του πλοίου της γραμμής.”