γράφει ο Μάριος Διονέλλης

 

Ήταν ακριβοδίκαιος. Ο… Δόκτωρ Λάτσης, όπως τον αποκαλούν τελευταία, ευχαρίστησε και τους τρεις. Και τον Σαμαρά, και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη για τη δουλειά που (του) κάνανε. Ο ένας έβαλε τις βάσεις και έκανε τον διαγωνισμό, ο άλλος πέρασε από τη Βουλή το υπουργικό διάταγμα και ο τωρινός ανέλαβε τις αδειοδοτήσεις. Δέκα τους βάζει ο δόκτωρ.

 

Και τον Φλαμπουράρη ευχαρίστησε και την Πέτυ Πέρκα και τον Πιτσιόρλα (αλίμονο) αλλά και τον Γιαννίτση, ναι αυτόν που δεν του πέτυχε το Ασφαλιστικό και τώρα τον έχει στη δούλεψή του στη Lamda. «Δεμένη» η δουλειά από όλες τις πάντες.

 

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι κάναμε (ξανά) εγκαίνια για το Ελληνικό ενώ συζητάμε με αφορμή τις φονικές πλημμύρες μήπως τυχόν κάνουμε κάτι λάθος με την τσιμεντοποίηση κάθε σπιθαμής ελεύθερου χώρου. Αλλά δεν βαριέσαι, θέλουμε επενδύσεις.

 

Οσο για τον τίτλο «δόκτωρ» να ξέρεις ότι ο Σπύρος Λάτσης έκανε διδακτορικό με τον Ούγγρο φιλόσοφο Ιμρε Λάκατος πάνω στο «μη αλάθητο των μαθηματικών» ώστε να επιβεβαιώνει σήμερα το απολύτως αλάθητο κέρδος από το real estate στο Ελληνικό.  Αλλά εμείς δεν τα πιάνουμε αυτά τα υψηλά νοήματα που ξέρει ο δόκτωρ. Εμάς ο τελευταίος Ούγγρος «φιλόσοφος» που μας απασχόλησε ήταν ο Λάγιος Ντέταρι.