γράφει ο

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς (διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ) σε σχέση με αυτούς που είναι σε ΜΕΘ;

 

Δεν έχω τέτοια ένδειξη...”, δήλωνε στη Βουλή τον Δεκέμβρη του 2021 ο Κυβερνήτης της χώρας, ως Κούλης που είναι, έχοντας ήδη στα χέρια του την -άγνωστη εώς τότε- πρώτη επιστημονική μελέτη των Λύτρα-Τσιόδρα που ανέλυε με στοιχεία αυτή ακριβώς τη “σχέση”.

 

Η δήλωση αυτή είχε γίνει στα πλαίσια ενός κλίματος δυστοπίας που είχαν διαμορφώσει τοποθετήσεις σαν κι αυτές: “με περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους θανάτους” (Γεραπετρίτης), “δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας” (Σκέρτσος), “πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ” (Πέτσας), “η νοσηλεία σε ΜΕΘ στην πραγματικότητα είναι η παροχή ενός αναπνευστήρα” (Βορίδης), και είχαν αναπαράγει προπαγανδιστικά τα ΜΜΕ στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία των Ελλήνων.

 

Σήμερα, τώρα που τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τους 33 χιλιάδες νεκρούς, έσκασε στα μούτρα τους -αλλά και στα δικά μας- η δεύτερη επιστημονική μελέτη Λύτρα ως συνέχεια της πρώτης δίνοντας αφορμή στον γ.γ της ΟΕΝΓΕ Πάνο Παπανικολάου να δηλώσει: “...Το 97,7% θνητότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι μια συντριπτική απάντηση στον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος την 1/12/21 είχε παρουσιαστεί από βήματος της Βουλής ως αρνητής της εντατικής θεραπείας.

 

Δηλαδή αρνητής της σύγχρονης ιατρικής, δηλαδή αρνητής της επιστήμης, και απαιτούσε να του πάνε στοιχεία για το αυτονόητο: ότι η εντατική θεραπεία έχει χρησιμότητα για τον βαρέως πάσχοντα διασωληνωμένο...”.

 

Ο εντατικολόγος του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Τσάπας εξήγησε ότι το 97,7% θνητότητας εκτός ΜΕΘ είναι ισοδύναμο περίπου με τη θνητότητα πυροβολισμού στο κεφάλι εξ επαφής, όπως επίσης, ότι “...θνητότητα της τάξης του 97,7% στους διασωληνωμένους εκτός εντατικής είναι ο ορισμός της προσχηματικής νοσηλείας.

 

Διασωληνώνονταν οι άνθρωποι για να λέμε ότι τους διασωληνώσαμε...”.

 

Και ο Πάνος Παπανικολάου και ο Βασίλης Τσάπας είναι από εκείνους τους γιατρούς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τη μάχη στην πρώτη γραμμή -τη μοναδική γραμμή άμυνας της ανθρωπιάς του ανθρώπου και υπεράσπισης της κοινωνικότητάς του- αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του αλλά και τον “βάκιλο του φασισμού” και τις μεταλλάξεις του, τον νεοναζισμό την πολιτική συνιστώσα του νεοφιλελευθερισμού.

 

Και μη μου πείτε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ της ηθικής επιταγής για την καθαρότητα της Άριας φυλής μέσω των εργαστηριακών πειραμάτων εφαρμόζοντας μεθόδους ρατσιστικής ευγονικής σε μαζική, μάλιστα, κλίμακα που έμοιαζε με “σύστημα υγείας”, και της ηθικής επιταγής περί της καθαρότητας του νεοφιλελεύθερου Κράτους-Αγοράς από τις δημόσιες προνοιακές υπηρεσίες ενός κοινωνικού κράτους δικαίου.

 

Τα αποτελέσματα των σημερινών “αρνητών της ιατρικής επιστήμης” που εφαρμόζουν “προσχηματικές νοσηλείες” μόνο ποσοτικά μπορούν να διαφέρουν, σε κάθε περίπτωση, συγκρινόμενα με τα αποτελέσματα της ναζιστικής ευγονικής.

 

Ακόμη κι αν αποφασίζαμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ρίχνοντας μπόλικο νερό στο κρασί μας πάλι σ' αυτό το δυστοπικό συμπέρασμα θα καταλήγαμε.

 

Από τη νέα μελέτη του Λύτρα, για παράδειγμα, αναδεικνύεται επίσης το στοιχείο ότι ακόμα και σε πολλές από τις ΜΕΘ που λειτουργούν υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού και -όπως επεσήμανε ο Πάνος Παπανικολάου “...γι' αυτό ακριβώς υπάρχει υψηλή θνητότητα 72%...”.

 

Εξοντωτικό αυτό το 72% εάν το συγκρίνεις με το 30-40% θνητότητα στην Ε.Ε την αντίστοιχη περίοδο όπως τονίζει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης: “...Η επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ διαθέτουμε γιατρούς με εμπειρία στη θεραπεία της Covid-19, εμβόλια και αποτελεσματικές διαγνωστικές και θεραπευτικές στρατηγικές, δείχνει την κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.

 

...Άρα, έχουμε μεγάλο πρόβλημα, που θα εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια, με επιδείνωση των δεικτών της νοσηρότητας και της θνητότητας, πέρα από τα Covid νοσήματα...”, καταλήγοντας ως εξής: “...Ένα μόνο είναι σίγουρο. Διαχρονικά στην Ελλάδα έχουν συντελεστεί ανοσιουργήματα στο ΕΣΥ. Σήμερα με την προγραμματισμένη διάλυση του ΕΣΥ συντελείται ένα έγκλημα κατά της υγείας του λαού. Ελπίζουμε ότι θα έρθει η Νέμεση...”.

 

Ονειροπόλος ο Γεροτζιάφας -δεν βρίσκετε;!

 

“...Χωρίς καν να κληθεί για κατάθεση ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Θεόδωρος Λύτρας, που συνυπέγραφε με τον Σωτήρη Τσιόδρα την πρώτη μελέτη για την αυξημένη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό εξαιτίας της κακής κατάστασης του ΕΣΥ, έκλεισε από τη Δικαιοσύνη η σχετική δικογραφία, η οποία μάλιστα είχε σχηματιστεί ύστερα από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας!

 

...Χωρίς ουσιαστική διερεύνηση έκλεισαν άρον άρον όλες τις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί έπειτα από αγωνιώδεις μηνυτήριες αναφορές των γιατρών.

 

Μάλιστα για τις VIP ΜΕΘ ο εισαγγελέας κάλεσε τους διορισμένους διοικητές των ΔΥΠΕ, που τα βλέπουν όλα καλά!

 

Το ίδιο έπραξε και για τις σοκαριστικές καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ και του Σωματείου Εργαζομένων του Θριασίου.

 

Υιοθέτησε όλα όσα του είπαν οι διοικητές των ΥΠΕ αλλά δεν κάλεσε γιατρούς.

 

Αν η Δικαιοσύνη είχε ερευνήσει σε βάθος και όχι προσχηματικά, όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που... διερεύνησε βαρύτατες καταγγελίες που αφορούσαν την καταπάτηση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ίσως οι αρμόδιοι να κινητοποιούνταν πιο αποτελεσματικά και να θωράκιζαν επαρκώς τα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα χιλιάδες ζωές ασθενών να είχαν σωθεί.

 

Αντ' αυτού, η Δικαιοσύνη εμφανίζεται να υιοθετεί αβίαστα το κυβερνητικό αφήγημα της “επιτυχημένης διαχείρισης”...”.

 

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ-αποκάλυψη της εφημερίδας Documento (2/10) καταλήγουν ως εξής:

 

“...Ευτυχώς η Δικαιοσύνη συμπεριφέρθηκε με επιείκεια στους καταγγέλλοντες αφού δεν τους κάλεσε για προσκόμιση ψευδών στοιχείων με αποτέλεσμα να σπαταληθούν πολύτιμες εισαγγελικές εργατοώρες...”!!!

 

Τι τα θες, τι τα γυρεύεις -που έλεγε και η γιαγιά μου η καλή που καθάριζε φρέσκα φασολάκια μέσα στην ποδιά της που είχε φέρει από τη Μικρασία.

 

Πολλοί αναλυτές τελευταία προκειμένου να προσδιορίσουν επακριβώς τη δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε καταφεύγουν στον Γκράμσι: “Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων”.

 

Ταυτόχρονα είναι και εποχή τερατογένεσης και τερατολογίας σύμφωνα με τον Παύλο Μεθενίτη.

 

Ότι ζούμε σε μια εποχή λαχτάρας, δηλαδή τρόμου με ό, τι μας συμβαίνει αλλά και σφοδρής επιθυμίας να αλλάξουν τα πράγματα, ζούμε σε μια εποχή θλίψης.

 

Με τόσο θλίψη ο Παύλος θυμήθηκε τα λόγια του Λουντέμη: “Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι το κλάμα. Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε ή γίνονται τέρατα και κάνουν τους άλλους να κλαίνε”.

 

Όμως με τη θλίψη και το κλάμα δεν τιμούμε τους νεκρούς μας, ιδιαίτερα τους αδικοχαμένους. Δεν πρέπει ν' αρκεστούμε στις συγγνώμες τους. Όχι.

 

Είτε “βαρκάρηδες του Αχέροντα” τους πεις, είτε “κυβέρνηση δολοφόνων” τους πεις αυτοί συνεχίζουν να κυβερνούν ως Κρέοντες.

 

Κι εμείς; Αν δεν είμαστε παιδιά και αδέλφια της Αντιγόνης μήπως είμαστε, τελικά, προϊόντα τερατογένεσης...