γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η δήθεν εκλογή του ψευτομουφτή Ξάνθης μετά τον θάνατο του πρώην ψευτομουφτή Αμέτ Μεττέ.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μαχητής Ξάνθης, αναφέρει ότι γελάει και το παρδαλό κατσίκι, με την "παρωδία" εκλογών του νέου "ψευτομουφτή" Ξάνθης στη θέση του αείμνηστου Αμέτ Μετέ την Παρασκευή 10  Σεπτεμβρίου, αφού εκλέχθηκε με...ανάταση χειρός (σ.σ. ψήφισαν λιγότεροι από 3.700 μουσουλμάνοι..) ο ήδη... εκλεγμένος (!) Μουσταφά

 

Τράμπα από τον Εχίνο που θεωρείται πάντως μετριοπαθής!

 

Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Η πραγματική συμμετοχή μουσουλμάνων σε αυτή την παρωδία «εκλογών» ήταν κάτω από 3700 συμμετέχοντες ενώ η  «Συμβουλευτική» ανακοίνωσε πάνω 7.420 συμμετέχοντες, χωρίς καμία ντροπή !!!

 

Προβλέψιμο 100% λοιπόν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, αφού  όπως είχαμε γράψει, ο νέος «Ψευτομουφτής» Ξάνθης  είχε ήδη  ....εκλεγεί πριν να πάνε στα τζαμιά  οι μουσουλμάνοι!!

 

Και φυσικά εκλέχθηκε  ο γραμματέας του Αείμνηστου Αμέτ Μετέ από τον Εχίνο  Μουσταφά Τράμπα με καταγωγή όμως από τα Άβδηρα.

 

Σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, ο Μουσταφά Τράμπα εκλέχτηκε νέος «ψευτομουφτής» Ξάνθης, στις «μαϊμού» εκλογές που έγιναν σε τζαμιά της Π.Ε Ξάνθης με τη μέθοδο της ανατάσεως χειρός, όπως  αναφέρουν μειονοτικά μέσα της περιοχής με τη συμμετοχή περίπου 3.700 μουσουλμάνων με ποσοστό 65%  την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 με δεύτερο τον "διακοσμητικό" Μουσταφά Καάμο που συγκέντρωσε 35%.

 

Στην ουσία νάχαμε να λέγαμε, αφού το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο και δεν στήθηκαν κάλπες…αλλά οι συμμετέχοντες, ψήφισαν με ανάταση χειρός!

 

Ο Μουσταφά Τράμπα που τελικά εκλέχτηκε είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Selçuk, και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Εκπαιδευτικού Κλάδου στον «ψευτομουφτή» Ξάνθης.

 

Θεωρείται χαμηλών τόνων σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Αμέτ Μετέ».

 

Αυτά γράφει η εφημερίδα της Ξάνθης που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δεν την αμφισβητούμε.

 

Αλλά αυτό το δια ανατάσεως της χειρός και η συμμετοχή πραγματικά βγάζει το μάτι της Άγκυρας που για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει τα πράγματα και να κάνει τα δικά της μέσω του προξενείου της βέβαια…

 

Για το θέμα αυτό είχαμε και ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η τουρκική πλευρά επιχειρεί, για μία ακόμη φορά την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προβολή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών .

 

«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται.

 

Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να μας υποδείξει το συγκεκριμένο άρθρο.

 

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι η Τουρκία επιχειρεί να καθιερώσει σε ένα τρίτο κράτος διαδικασίες εκλογής θρησκευτικών ηγετών, τις οποίες η ίδια δεν εφαρμόζει στην δική της επικράτεια.

 

Ως γνωστόν, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε πρόσφατα νόμο για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών.

 

Ο νόμος αυτός δημιουργεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες στην Θράκη.

 

Πλαίσιο πλήρως συμβατό με το Σύνταγμα της Ελλάδας και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και τις αρχές και τα νενομισμένα του Ισλάμ.

 

 

Η Ελλάδα, ευρωπαϊκή δημοκρατία και κράτος δικαίου, τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη που απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάννης.

 

Θα συνεχίσει να ακολουθεί μία συγκροτημένη μειονοτική πολιτική η οποία προάγει την ευημερία της Μειονότητας.

 

Αντιθέτως, η Τουρκία συνεχίζει να καταπατά τα δικαιώματα της σχεδόν αφανισμένης Ελληνικής Μειονότητας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

 

Συγκρατείται μάλιστα, ότι η Τουρκία προέβη σε σχετική ανακοίνωση λίγες ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο των «Σεπτεμβριανών» του 1955, κάτι που, αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αναστοχασμό από την πλευρά της Τουρκίας » υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη.

 

Τώρα να δείτε τα αφιερώματα του τουρκικού Τύπου για την όλη διαδικασία!

 

Το ψέμα θα πάει γόνα και η τρίχα θα γίνει τριχιά!