Μια διαφορετική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ, η οποία στηρίζεται στον αριθμό ψήφων και όχι στα ποσοστά, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτέμβρη με τα αποτελέσματα του Γενάρη.

 

Σύμφωνα με την πασοκική ανάλυση, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχασε πάνω από 300.000 ψηφοφόρους, με τη ΝΔ να ακολουθεί με περίπου 200.000 λιγότερους ψηφοφόρους και το Ποτάμι να χάνει περί τους 150.000 ψηφοφόρους.

 

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, όλοι ήταν χαμένοι, και το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ που έχασαν έκαστο περί τους 90.000 ψηφοφόρους αλλά και η Χρυσή Αυγή που έχασε περίπου 9.000 ψηφοφόρους.

 

Οι μοναδικοί κερδισμένοι των εκλογών, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ήταν το ΠΑΣΟΚ που πρόσθεσε πάνω από 50.000 ψήφους

 

Βέβαια, αν βασιστούμε σε αυτή τη λογική, προκύπτει ότι η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ήταν ο απόλυτος νικητής των εκλογών αφού πρόσθεσε περίπου 75.000 ψήφους.

 

Στον πίνακα, με κόκκινο χρώμα εμφανίζονται οι μειώσεις σε αριθμό ψήφων και δίπλα η αντίστοιχη αύξηση ή μείωση ποσοστού που αντιστοιχεί στις ψήφους αυτές. Εκεί φαίνεται ότι κόμματα όπως η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, αν και είχαν μείωση στους ψηφοφόρους, εντούτοις αύξησαν τα ποσοστά τους.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο τελευταίες στήλες, που φαίνεται η ποσοστιαία μεταβολή των ψήφων και των ποσοστών.

 

Γι΄αυτό και στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για 34% αύξηση…

Γι΄αυτό όμως δικαιούται και ο Βασίλης Λεβέντης να μιλά για 92% αύξηση…