«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην Ποταμιά Θάσου στην τοποθεσία Λεύκη είναι σε ύφεση και επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα», αναφέρει σε ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Επίσης στο νησί μεταβαίνει και δεύτερο ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα (9) ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα (1) ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο (2) ελικόπτερα και τρία (3) μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς».

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη η εικόνα είναι πολύ καλή στο νησί, όπως είπε στο KavalaNews η φωτιά έχει σχεδόν σβήσει. Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν ώστε να σβήσουν και την τελευταία μικροεστία. 

 

 

"Η τιτάνια μάχη νίκησε (προς ώρας) τη φωτιά στη Θάσο μας! Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός! Δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε!", αναφέρει σε ανάρτηση του ο κ. Πολίτης