Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Θάσο.

 

Οχήματα του στρατού, ειδικές δυνάμεις και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοηθούν στη δύσβατη περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

 

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Θάσο. Το πρωί δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τα Κοίνυρα από το 112 (δες ΕΔΩ).

 

Η φωτιά καίει συμπαγές πευκοδάσος, σε δύσβατη περιοχή, στην Ποταμιά.

 

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές», δηλώνει στον Kavalanews 102.8 ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

 

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία» λέει ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Στο σημείο σπεύδει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

«Είναι δύσκολη κατάσταση. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία. Ζητήσαμε και ήρθαν και άλλα εναέρια μέσα» λέει ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

 

Για υποψίες εμπρησμού κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

 

«Είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή κάτι που αν μη τι άλλο ”γεννάυποψίες και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από το ανακριτικό σώμα της Πυροσβεστικής» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

 

Για εμπρησμό μιλά στο KavalaNews κυβερνητικός αξιωματούχος.

 

«Η φωτιά έχει πέσει και είναι καλύτερη η εικόνα» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στράτος Πυρήνας.

 

«Οι επαγγελματίες της περιοχής διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση με τους τουρίστες. Η καθημερινότητα συνεχίζεται για τους επισκέπτες μας» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, Αναστάσης Μπίλιας.

 

Η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών ήταν ολονύχτια.  Από το ξημέρωμα ξεκίνησε και η εναέρια κατάσβεση. Συνολικά 16 ελικόπτερα και αεροπλάνα επιχειρούν.

 

Πάνω από 100 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα.

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες και οχήματα από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των οργανισμών αυτοδιοίκησης

 

Κρίσιμος ο ρόλος των εκατοντάδων εθελοντών πολιτών από την πρώτη στιγμή.

 

Καλά στην υγεία τους οι 2 εθελοντές ηλικίας 26 και 44 ετών, οι οποίοι τραυματίστηκαν χθες τη νύχτα, διακομίστηκαν αρχικά στο κέντρο υγείας πρίνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.