Φωτιά Ποταμιά

Ανανεωμένο γραφικό έδωσε στη δημοσιότητα ο Θωμάς Δουκινίτσας με εικόνες από το δορυφόρο της NASA για τη φωτιά που ξεκίνησε από τις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς στις 10 Αυγούστου.

Όχι, η συνάντηση δεν είχε σχέση με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, είχε όμως σχέση με την παρακολούθηση ενός… υπόπτου για εμπρησμό. Του ύποπτου για την πυρκαγιά της Θάσου.

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Στον ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο 65χρονος από τη Θάσο που θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση για τις φωτιές στην Ποταμιά στις 2 και 10 Αυγούστου.

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής πήρε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Αυγούστου ο 65χρονος που συνελήφθη χθες ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Ποταμιάς

Ειδικότερα, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ένας 65χρονος άνδρας που δηλώνει συνταξιούχος προσήχθη από τις Αρχές, αφού θεωρείται ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε μεγάλες εκτάσεις στη Θάσο.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα έζησαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που έσπευσαν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ποταμιά της Θάσου από το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου οπότε ξέσπασε η πυρκαγιά.

Πάνω από τρία περιστατικά φωτιάς από κεραυνό αντιμετώπισε το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των εθελοντών