Ερωτήματα προκαλεί η παρουσία υπηρεσιακού οχήματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, την Κυριακή, σε γνωστό beach bar των Αμμολόφων στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

 

Πρόκειται για όχημα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο πάρκινγκ του beach bar «Πεπόνι», ενός από τα πιο δημοφιλή beach bar της περιοχής.

 

Το όχημα με τις πορτοκαλί πινακίδες και το λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν εκεί σε μη εργάσιμη ημέρα.

 

Άγνωστα τα στοιχεία για το ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, αν δηλαδή πρόκειται για αιρετό ή υπηρεσιακό, αλλά και για ποιους λόγους επιλέχθηκε να γίνει μια τέτοιου είδους μετακίνηση σε παραλιακό beach bar.

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Χρ. Τοψίδης: «Κάποιοι από την Περιφέρεια ξεκίνησαν διακοπές με υπηρεσιακά οχήματα και συγκεκριμένα της ΠΕ Δράμας!»

 

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, Χριστόδουλου Τοψίδη για το θέμα:

 

«Σταθμευμένο σε parking καλοκαιρινού beach bar της περιοχής «Αμμόλοφοι» της Καβάλας, εντοπίστηκε υπηρεσιακό όχημα της ΠΕ Δράμας (με αρ. κυκλοφορίας ΚΗΥ 9449) την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

 

Προφανώς κάποιος ή κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το εν λόγω συμβάν και κυρίως να εξηγήσουν για ποιο λόγο βρέθηκε το όχημα εκεί και μάλιστα ημέρα Κυριακή.

 

Στην 15η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, η Περιφερειακή Σύνθεση είχε ψηφίσει θετικά σε θέμα σχετικά με την μετακίνηση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός ΠΕ Δράμας ακόμη και εκτός εργάσιμων ημερών και ωρών, αλλά με την αυστηρή προϋπόθεση ότι αυτές οι μετακινήσεις θα γίνονται για υπηρεσιακούς λόγους και όχι για τη μετακίνηση Αντιπεριφερειαρχών ή αιρετών.

 

Επομένως πρέπει να δοθεί μία πειστική και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα: Ποια υπηρεσιακή ανάγκη προέκυψε ημέρα Κυριακή εκτός ΠΕ Δράμας και συγκεκριμένα στο beach bar «Πεπόνι»;

 

Η παραθαλάσσια αναψυχή, προφανώς δεν αποτελεί υπηρεσιακή ανάγκη και ο εμπαιγμός των πολιτών περιποιεί ντροπή για κάθε αρμόδιο.

 

Η Περιφερειακή Σύνθεση θα ζητήσει απαντήσεις στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ προκειμένου να μάθουν όλοι και όλες πώς η Διοίκηση διαχειρίζεται τα χρήματά τους, αλλά και πόσο συνεπής είναι στην τήρηση των νόμων και των υποχρεώσεων της.

 

Όποιος θέλει να κάνει διακοπές καλά να κάνει και καλά να περάσει, αλλά δεν θα τις κάνει εις βάρος των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η Περιφερειακή Σύνθεση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει πάρτι με τα λεφτά των πολιτών ούτε και βόλτες άνευ λόγου με υπηρεσιακά αυτοκίνητα!»