Όπως προκύπτει, η ζημιά προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες πάνω από το δρόμο της ΜΟΜΑ όταν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών προκλήθηκε κατολίσθηση και χρειαζόταν άμεση παρέμβαση.

 

Για αρκετές ώρες έμεινε χωρίς νερό το Σάββατο η περιοχή του Παληού εξαιτίας της των (προγραμματισμένων) εργασιών της ΔΕΥΑ Καβάλας στον αγωγό ύδρευσης.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής να ελπίζουν να είναι το τελευταίο πρόβλημα που προκύπτει.

 

«Σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά τώρα που τα καταλύματα έχουν κόσμο και οι επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν. Οι πρώτες δύο φωτογραφίες βέβαια δείχνουν τον κεντρικό αγωγό κρεμασμένο να περιμένει το αναπάντεχο. Ίσως γι' αυτό και η παρέμβαση έγινε το Σάββατο. Μακάρι να είναι το τελευταίο. Οι αντοχές όλων στερεύουν», λέει ο Αλέξης Γούλας.

 

«Το Σάββατο μετά από εργασία έντεκα ωρών και συνεργασίας της τεχνικής εταιρείας ΜΕΚΟΝ με το τεχνικό τμήμα της ΔΕΥΑΚ έγινε η μετατόπιση εξήντα μέτρων του αγωγού υδροδότησης του Παλιού. Η κατολίσθηση πού προκλήθηκε πρίν από λίγες ημέρες επάνω από τον δρόμο της ΜΟΜΑ λόγω βροχοπτώσεων ήταν η αιτία της διακοπής. Σε περίπτωση που δεν γινόταν η διακοπή και μετατόπιση του αγωγού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν ανακοινωθεί η ζημιά και η αποκατάσταση θα ήταν πολύ δυσκολότερη με αποτέλεσμα να μείνει μέρες χωρίς υδροδότηση αντί για ώρες. Να επισημάνω ότι τα συνεργεία δούλευαν τις περισσότερες ώρες σε βροχή κάνοντας ότι  ήταν δυνατόν», αναφέρει σχετικά ο Αντώνης Πασβάντης.

 

(φωτογραφίες Αντώνης Πασβάντης)